Suncoatgirl

Suncoatgirl

Suncoatgirl is pionier op het gebied van kidssafe nagellak op waterbasis.

De nagellak gaat veel verder dan "3 free" of "5 free", omdat ethyl acetate, butyl acetate, nitrocellulose, aceton, alcohol  en zware metalen vervangen zijn door water en acryl polymeren.

Wil je een ander kleurtje? Even je nagels in warm water dopen en je 'pelt' de nagellak zo van je nagels af. Een remover is niet nodig.

Opgericht in 1992 door Yingchun Liu, moeder van een toen zeven jarig dochtertje en chemicus gespecialiseerd in coatings. Omdat haar dochtertje interesse kreeg in nagellak, keek Yingchun  eens op de ingrediëntenlijsten. En was geschokt!

Op de lijsten een hele reeks giftige chemicaliën als tolueen, acetaten, phtalaten etc. Als chemicus, wist ze als geen ander hoeveel potentiële schade deze giftige chemicaliën haar dochtertje konden bezorgen.

Een veilige nagellak op waterbasis was niet te vinden. Yingchun ging haar eigen, kids safe en milieuvriendelijke, nagellak ontwikkelen. Ondanks het feit dat ze jaren als onderzoekschemicus had gewerkt, kwam Yingchun er tijdens de ontwikkeling van de lakjes achter dat het geen eenvoudige opgave was een snel drogende, lang houdende nagellak op waterbasis te maken. De huidige Suncoatgirl formule is het resultaat van vele lange dagen in het lab, vele slaaploze nachten op kantoor en in de bibliotheek!