Haar

Haar

'Als je haar maar goed zit', 'Bad hair day'. Een paar spreuken die aangeven hoe belangrijk het haar voor je uitstraling en gevoel van eigenwaarde is!

Het blijkt een hele zoektocht om echt pure haarkleuring- en verzorgingsproducten te vinden. Verzorging zonder o.a het schuimmiddel cocomidapropyl betaine. Milder dan het inmiddels meer bekende (en beruchte) SLS of SLES maar nog steeds een huidirritant. Helaas ook terug te vinden in veel natuurlijke haarverzorgingslijnen. En een voor je haar en huid gezonde kleuring, grijs dekkend en makkelijk in gebruik. Daar zijn er niet veel van. Veel merken die zich voordoen als een natuurlijke haarkleuringsmerk, zijn dit jammer genoeg niet. En bevatten nog steeds huidonvriendelijke, schadelijke ingrediënten.

INDISHA verkoopt haarverzorgingsproducten van o.a. OLIEBE en Olea EssenceEn 100% natuurlijke kruiden haarkleuring van Colour Me Organic en Indus Valley.

Een meer bekend merk als Aveda is ethisch een mooi merk en puurder dan vele andere haarkleurings- en verzorgingsmerken, maar bijvoorbeeld de haarkleuring bevat nog altijd 3 procent synthetische bestanddelen. Je voelt het vaak aan het prikken op je hoofdhuid als je je haar laat kleuren (weet Jeanine, oprichster van INDISHA, uit eigen ervaring).

Tip: haarexperts van natuurlijke haarlijnen adviseren om het haar goed te borstelen om de talg van de hoofdhuid te verdelen over het haar. En het haar niet te vaak te wassen met shampoo. Zo blijft de natuurlijke beschermingslaag van het haar beter intact. Overgroot oma's tip, 100 slagen borstelen voor het open raam (toen er nog minder luchtvervuiling was), was zo gek nog niet.