INIKA

INIKA

'Glamour that's good for you'. INIKA (Australië, 2006) is het meest pure en tegelijkertijd eigentijdse en luxueuze minerale make up merk dat INDISHA kon vinden. Alle producten zijn gecertificeerd veganistisch, biologisch of beide, 100 procent halal, niet getest op dieren en milieubewust.

INIKA betekent 'kleine aarde' in het Hindi. In hun zoektocht naar een ‘toxic-free’ living vonden de oprichters geen natuurlijk make up merk dat voldeed aan hun kwaliteits-, kleurengamma- en performance eisen. Dus ontwikkelden ze zelf een stijlvolle, 100% natuurlijke make up lijn van een superkwaliteit. Fans zijn o.a. Stella McCartney en Kate Richie.

De INIKA producten zijn gegarandeerd vrij van ingrediënten uit de petrochemische industrie, fillers, talc, bismuth oxychloride, genetisch gemanipuleerde ingrediënten, parabenen, conserveermiddelen, minerale oliën, phtalaten en synthetische parfum.

De producten zijn super huidvriendelijk; ook voor vrouwen die allergisch of gevoelig voor veel reguliere cosmetica producten zijn. Voor mensen met een notenallergie: een aantal producten bevat notenolie. Alle producten zijn ‘non-comedogenic’; ze verstoppen de poriën niet. INIKA wordt door Australische dermatologen en cosmetische chirurgen geadviseerd voor gebruik na bijvoorbeeld laserbehandeling, chemische peelings of microdermabrasion.

De meeste INIKA producten zijn helaas nog niet op deze site te zien, wel in de INDISHA winkel in Bussum. Bel of mail (035 691 08 83, info@indisha.nl of via de contactpagina) als je een product wilt bestellen. Kijk eventueel op www.inika.com.au voor het assortiment, de ingrediënten en de shade-finder.