Baby

Baby

Een baby huid is heel teer. Al in de buik en daarna als baby en in de kinderjaren wordt de basis gelegd voor hoe je huid er later uitziet. Goede voeding en verzorgingsproducten zonder chemicaliën die het lichaam niet zo fijn vindt zijn van wezenlijk belang.

De baby (en mama) producten bij INDISHA zijn hypo allergeen. De basis bestaat uit pure biologische oliën en of karité boter. Ze bevatten geen of een kleine hoeveelheid veilige therapeutische essentiële oliën of plantextracten. Aan de wieg van de merken staan vaak moeders met super allergene of eczeem gevoelige kinderen. Omdat ze niets konden vinden waar de huid van hun baby's baat bij had, hebben ze zelf een merk op de markt gezet. Uiteraard met behulp van experts! En met de eigen familie als 'proefkonijn'.

De basis van veel reguliere babyproducten is paraffinum liquidum of petrolatum. Een reststof uit de petrochemische industrie die de huid afsluit. De huid verleert om zelf haar werk te doen. Waardoor je steeds meer product nodig hebt om de huid zacht te houden en niet te laten schilferen. Daarnaast bevatten veel babyproducten synthetische parfumstoffen of een hoge concentratie aan natuurlijke essentiële oliën. Wat al snel too much is voor de tere babyhuid. Als schuimmiddel wordt in babyproducten is vaak SLS, SLES of Cocomidapropyl betaine gebruikt. Alledrie schadelijk voor de huid.

Tips: een gezonde baby huid is in principe in staat zichzelf goed te beschermen. Doe je baby niet te vaak in bad. Zo blijft de beschermlaag van de huid in tact. En voeg niet altijd iets toe aan het badwater. Anders kan de huid 'lui' worden. Kijk eens bij de ETOS naar de luiers en schoonmaakdoekjes van het Zweedse Naty: chloorvrij en 100% biologisch afbreekbaar. Grote kans dat je baby een stuk minder last heeft van luieruitslag!