Nagellak

Nagellak

Nagellak, samen met haarkleuring zijn qua schadelijke ingrediënten de 'ergste' producten. Alleen nagellakken op waterbasis (in ieder geval onze selectie) zijn vrij van alle schadelijke chemicaliën. Dat ruik je meteen! Niet de penetrante heftige nagellak lucht die je gewend bent. 3-free, 5-free, 7-free nagellak bevatten helaas nog steeds schadelijke oplosmiddelen. Al zijn deze al een stuk veiliger dan andere lakken. 

  • 3-free: vrij van dibutyl phtlate (DBP), formaldehyde, tolueen/methyl benzeen
  • 5-free; ook vrij van formaldehyde resin (tosylamide/TSFR), kamfer
  • 7-free; ook vrij van parabenen, xyleen

Voor volwassenen kozen we Acquarella nagellak. Voor de teennagels een goede niet schadelijke nagellak. Voor de vingernagels werkt deze voor de een beter dan de ander. Omdat veel nagels niet goed gehydrateerd zijn. 

Voor kids & teens hebben we de peel off girls nagellak van Suncoat. Een remover is niet nodig.

Om een idee te krijgen hoe complex de ontwikkeling van een echte pure nagellak is: Suncoat is ontwikkeld door een dame die specialist was in (verf) coatings op waterbasis. Toen haar dochtertje nagellak wilde, schrok ze zich naar van de ingredienten van reguliere lak. En ging zelf aan de slag. Het heeft haar heel wat gepuzzel, slapeloze nachten, uren in de bieb en het lab gekost voordat ze een nagellak had ontwikkeld waar ze tevreden over was!