Make up kids & teens

Make up kids & teens

Heb je er ooit bij stilgestaan dat de kinderhuid veel kwetsbaarder is dan die van een volwassene? Vijf keer zo dun. Met een minder goede beschermlaag. Schadelijke stoffen worden hierdoor sneller door de huid opgenomen. Na het eerste levensjaar maakt de kinderhuid minder talg aan. Wat zorgt dat de huid ook nog eens vijf keer zo droog is als een volwassen huid.

Het is daarom ongelofelijk dat er in de meeste kids make up veel ingrediënten zitten, die de huid absoluut geen goed doen. Parrafinum liquidum of petrolatum die de huid afsluit, zodat de talg kliertjes helemaal hun werk niet meer kunnen doen. En de huid droger en droger wordt. En bovendien belemmert dat de huid zich zelf leert beschermen. Synthetische conserveringsmiddelen die de natuurlijke beschermlaag van de huid aantasten. En ook in het lichaam niet veel goeds doen. Aggressieve kleurstoffen. Synthetische geurstoffen of een hoog gehalte aan natuurlijke geurstoffen. Die de huid kunnen irriteren. 

Gelukkig zijn er merken die het anders doen. Meestal ontwikkeld door moeders van kinderen die in hun zoektocht naar gezonde kids (speel) make up en schmink niets geschikts konden vinden. En zelf maar aan de slag zijn gegaan. Uiteraard met behulp van deskundigen. Europese,  echt pure kids cosmetica merken heeft INDISHA helaas nog niet gevonden. De kids make up producten die je bij ons vindt komen uit Canada of de USA. De CO2 uitstoot van het transport compenseren we.