EasyPeasy is het must-have kookboek van Claire van der Heuvel en Vera van Haren van Bleubelle. Voor iedere (aanstaande) vader of moeder die zijn kind een gezonde basis wil geven. Vooral tijdens de eerste jaren is het zeer belangrijk een kind een zo gezond mogelijke basis mee te geven van waaruit ze kunnen volgroeien tot sterke, fitte, energieke kinderen. Klaar voor een prachtige & positieve toekomst. Het boek is ontvangen met lovende kritieken van de Nederlandse food pers.
DEEL 01 FILOSOFIE: waarom is het beter om te beginnen met het geven van groente in plaats van fruit? Wat is het voordeel van een suikervrije start? Op wat voor manier stimuleer je de smaakontwikkeling? En hoe overleef je de “twee-is-nee” fase?! Gezond eten is meer dan gezond koken. Het is begrijpen wat je moet doen en waarom.
DEEL 02 RECEPTEN: EasyPeasy staat boordevol eettips, handvaten voor slimme bewuste keuzes en meer dan 80 recepten verdeeld over vier leeftijdscategorieën:
- zwanger & baby 0 – 6 mnd
- baby 6 – 12 mnd
- dreumes 12 – 24 mnd
- peuter 2 t/m 4 jaar
Over de auteurs: Claire: Mijn hele leven ben ik al geïnteresseerd in voeding en waarom mensen eten zoals ze eten (inclusief ik zelf). Toen ik in 2006 ziek werd en in 2007 mijn strijd tegen kanker overwonnen had, viel eigenlijk alles op z’n plek. Ik realiseerde me dat het leven te kort was om niet te doen waar je hart sneller van gaat kloppen, in mijn geval; bezig zijn met good food en alles wat daarbij komt kijken. Ook wilde ik mijn ervaring met: je hebt maar één lijf zorg er goed voor delen met anderen. Ik zei mijn carrière als strateeg en communicatie adviseur in voornamelijk de fast moving consumer goods branche vaarwel en startte Bleubelle.
Vera: Tijdens mijn werk als (change & strategy) psycholoog, was ik gefascineerd door het gebrek aan vitaliteit en enthousiasme van werknemers. Als psycholoog in de tweede lijn zag ik ook hoe mensen met hun problemen bezig bleven terwijl ze hun lijf volkomen negeerden. Dat kon anders! Zelf werd ik steeds enthousiaster over het effect van gezond eten op zowel fysiek als mentaal niveau en sinds 2009 begeleid ik mensen om de switch te maken naar een gezond eetpatroon en af te rekenen met emotie-eten.
