After Sun Care Tips voor je huid - zo houd je je huid mooi

After Sun Verzorging Tips

Goed voor je huid zorgen nadat deze in de zon is geweest is super belangrijk om eventuele zonneschade te minimaliseren - ook als je huid niet verbrand is! En je huid soepel en zacht te houden. Naast een tintje, zorgt de zon er ook voor dat je huid droger wordt. En vrije radicalen aanmaakt die huidveroudering veroorzaken. Ben je verbrand (hoe licht dan ook ), dan zorgt een goede huidverzorging ervoor dat je schade minimaliseert. 

Voor jouw huid, zes essentiele tips om deze te verzorgen nadat je in de zon bent geweest:

Drink water

Je huid wordt droger door de zon. Drink veel water om je huid en lichaam een vocht boost te geven. Zo onderhoud je je huid elasticiteit (je huid veert terug, als je deze wat oprekt) en stimuleer je huidherstel.

Water afwisselen met kruidenthee kan ook. Bijvoorbeeld kamille. Die beschermt je huid meteen tegen vrije radicalen. Die door de zon gevormd worden. 

Hydraterende mist

Wat heerlijk is tijdens warme dagen is een hydraterende mist voor je gezicht. Die voelt heerlijk verfrissend. En verzorgt en hydrateert. 

Koel je huid

Aloe vera gel, kamille thee compressen, komkommerschijfjes, yoghurtmasker of een lauwwarm bad of douche helpen alle je huid te verkoelen na een dagje zon. En vocht in te brengen.

Aloe vera, kamille of yoghurtmasker verkoelen en hydrateren niet alleen, maar verzachten en herstellen je huid ook. 

Ben je verbrand, dan doet Aloe Vera Gel echt wonderen. 

Waarom een lauwwarm bad of douche? Omdat die zorgt dat je porien open gaan staan en je huid zo warmte kwijt kan. Een koude douche of bad zorgt dat je porien sluiten. En een te warme douche of bad drogen je huid sneller uit.

Moisturize

Gebruik twee keer per dag een hydraterende creme en/of after sun lotion. Die verkoelt, verzacht, vult vocht aan en zorgt dat je huid minder makkelijk vocht verliest. En zorgt dat je bruine tintje langer blijft zitten. Kies het liefst een variant met een of meerder van volgende ingredienten:

  • Vitamines (A, E, C, B5) die je huid beschermen en de vorming van vrije radicalen door de zon deels teniet doen. Dat gaat huidveroudering tegen.
  • Hyaluronzuur dat zorgt dat je huid vocht veel beter vasthoudt.
  • Ceramiden. Deze zorgen voor een betere huidbarriere, waardoor je minder vocht verliest. En je huid beter beschermt is tegen indringers van buitenaf. 
  • Ureum. Dit zorgt ervoor dat je huid vocht beter opneemt. En schilfers sneller verdwijnen (mocht je huid vervellen).

Een hydraterend masker een of twee keer per week geeft je huid een extra (herstellende) boost! 

Voorzichtig met alcohol

Alcohol droogt je huid uit. De zon doet dit ook al. Dat is dubbel uitdrogen. En sneller kans op hoofdpijn. Bij warm weer stijgt alcohol bovendien sneller naar je hoofd. Neem eens een  mocktail in plaats van een cocktail. En drink je wel een glaasje, zorg dat je er een paar glazen water bij drinkt. 

Vergeet niet te reinigen

Zo verwijder je restjes zonnebrand, zweet en vuil. En zorg je dat je huidverzorging beter opgenomen wordt. Gebruik een milde reiniger. Om restjes zonnebrand te verwijderen kan 'double cleansing' handig zijn. Gebruik eerst een op olie gebaseerde milde reiniger. En verwijder daarna de laatste restjes 'vuil' met een op water of aloe ver gel gebaseerder milde reiniger. 

Mijn favoriete After Sun Care producten

De Soothing Lotion van Abloom is bij ons gezin de Rescue Gel! Basis  van de Lotion is biologische Aloe Vera Gel. Die verkoelt en herstelt de huid na de zon. Behandel je brandwondjes met de Soothing Lotion, dan herstelt je huid meestal zonder littekens! Heeft een van ons last van zijn oren door zeewater of zwembadwater, dan druppelen we wat Soothing Lotion erin. Helpt echt! Door de antibacteriele en antivirale werking. 

Als After Sun vind ik de dr Baumann SkinIdent After Sun Vitamin super fijn. De lotion smeert makkelijk uit, trekt snel in. En bevat een heel hoge concentratie werkstoffen, inclusief vitamines, om de huid te verzorgen, hydrateren en herstellen. (NB: dr Baumann producten mogen we alleen achter een wachtwoord tonen - stuur een chat berichtje voor meer info)