Is natuurlijke, pure cosmetica beter voor je huid?

De ingrediënten van pure cosmetica zijn afkomstig uit de natuur. Werkzame bestanddelen komen voornamelijk uit bloemen, planten en kruiden. Lees meer over wat natuurlijke cosmetica eigenlijk is.

Gezonde, pure huid

Voor chemische middelen, zoals synthetische aroma’s, kleurstoffen, parabenen, of zware metalen is bij natuurlijke cosmetica absoluut geen plaats. Onze producten geven ook minder vaak irriterende reacties. Tenzij iemand gevoelig of allergisch is voor een bestanddeel uiteraard! Minder pure producten kunnen ingrediënten bevatten met een hormoonverstorende werking, zoals parabenen. Zulke bestanddelen komen in natuurlijke cosmetica absoluut niet voor. Zo is er bijvoorbeeld minder sprake van acne-achtige reacties en blijft de huid rustiger.

Veilige samenstelling van ingrediënten

De werking en effectiviteit van natuurlijke cosmetica is misschien nog wel beter dan die van meer traditionele producten. Het ontbreken van onnodige toevoegingen en chemicaliën die je huid eigenlijk niet zo fijn vindt, plus het relatief hoge aandeel actieve ingrediënten in de kwalitatieve natuurlijke cosmeticamerken die wij voeren draagt hier sterk aan bij. De producten zijn dus niet alleen veiliger, maar hebben bij de juiste en structurele toepassing minstens hetzelfde en een vaak een groter gewenst effect dan vele minder pure merken.

Fijne geur en textuur

Is natuurlijke cosmetica prettig om te gebruiken? Ruikt het wel lekker en voelt het zacht? Zulke vragen horen wij wel vaker en we stellen je graag gerust. Onze producten zijn gemakkelijk aan te brengen en te verwerken. Of je de geur prettig vindt, of niet, dat blijft heel persoonlijk en is niet anders dan bij niet-pure merken. Onze makeup en verzorgingsproducten zijn goed langdurig houdbaar door het gebruik van natuurlijke conserveringsmiddelen, zoals etherische oliën, het vermijden van water gecombineerd met olie, fermentaten en door vacuümverpakking.

Ga direct naar de producten