Wat is ‘pure’ cosmetica?

Pure cosmetica is voor INDISHA:

 • Cosmetica zonder voor mens- of milieu schadelijke ingrediënten.
 • Producten met een zo hoog mogelijk gehalte aan biologische, biologisch dynamische of in ‘het wild’ geplukte ingrediënten.
 • Cosmetica die bij voorkeur verpakt is in duurzaam verpakkingsmateriaal.
 • Cosmetica die, waar relevant en mogelijk gebruik maakt van fair trade ingrediënten.

Waarom hebben niet alle producten bij INDISHA een biologisch keurmerk?

 • Voor een aantal merken bij INDISHA gaat een biologisch keurmerk niet ver genoeg. Een product met een biologisch keurmerk mag nog tot 5% synthetisch conserveringsmiddel gebruiken.
 • Bijvoorbeeld dr Alkaitis en dr Baumann zijn er in geslaagd effectieve & houdbare producten te maken zonder synthetische conserveringsmiddelen. Dit is niet eenvoudig! Van dr Alkaitis zijn alle ingredienten wel biologisch gecertificeerd of 'hand crafted'- uit de ongerepte natuur.
 • Ook kan het zijn dat voor een kleinere producent een biologisch keurmerk nog te duur is. Bij INDISHA checken we altijd de betrouwbaarheid en integriteit van een producent. En gaan alleen met een producent in zee als zijn producten aan onze strenge eisen van puurheid voldoen.
 • Bijvoorbeeld Dode Zee zout, een ander zout of minerale poeder foundation krijgt nooit een biologisch keurmerk, omdat zout of minerale poeder een 'wild crafted' ingredient is - uit de ongerepte natuur-. Dus niet biologisch gekweekt.

  Waar staat de naam INDISHA voor?

  • INDISHA is een combinatie van de namen van de twee dochters van de oprichter van INDISHA; Indiara (2006) en Aïsha (2008).
  • Met INDISHA wil de oprichter een bijdrage leveren aan het toegankelijker maken van pure cosmetica. Tegen de tijd dat haar dochters zelf cosmetica gaan kopen moet de keuze voor pure producten vanzelfsprekend zijn.

  Bestellen - hoe verzilver ik mijn code of spaarpunten?

  Spaarpunten verzilveren - waardevouchers


  Je kunt je spaarpunten verzilveren door ze in te wisselen voor waardevouchers of specifieke producten, via de 'spaarpunten button' op de homepage onder 'punten verzilveren'. 

  Je ontvangt je waardevouchers als een code. Ga je naar de webshop via de mail met de code dan wordt je waardebedrag automatisch verrekend bij het afrekenen.  Je kunt je code ook zelf invullen in het kortingscode veld. Je kunt een kortingscode per bestelling gebruiken. De kortingscode is niet geldig in combinatie met andere kortingen. 

  Verjaardagscadeautje verzilveren 

  Je ontvangt je verjaardagscadeautje als een code. Ga je naar de webshop via de mail met de code dan wordt je verjaardagscadeau bedrag automatisch verrekend bij het afrekenen. Je kunt je code ook zelf invullen in het kortingscode veld. Je kunt een kortingscode per bestelling gebruiken. De kortingscode is niet geldig in combinatie met andere kortingen. 

  Verrassingsvoucher verzilveren

  Heb je een verrassingskortingscode ontvangen? Ga je naar de webshop via de mail met de code dan wordt je verrassingsbedrag automatisch verrekend bij het afrekenen. Je kunt je code ook zelf invullen in het kortingscode veld. Je kunt een kortingscode per bestelling gebruiken. De kortingscode is niet geldig in combinatie met andere kortingen. 

  Waar staat de naam INDISHA voor?

  • INDISHA is een combinatie van de namen van de twee dochters van de oprichter van INDISHA; Indiara (2006) en Aïsha (2008).
  • Met INDISHA wil de oprichter een bijdrage leveren aan het toegankelijker maken van pure cosmetica. Tegen de tijd dat haar dochters zelf cosmetica gaan kopen moet de keuze voor pure producten vanzelfsprekend zijn. Inmiddels is het zover ;-). En is het voor onze dochters in ieder geval vanzelfsprekend pure cosmetica te gebruiken. En voor steeds meer mensen.

  5%

  Vijf procent van het resultaat voor belastingen van INDISHA gaat naar onderzoek naar het verband tussen toxische ingrediënten in cosmetica en gezondheidsklachten + publicatie hierover en micro krediet aan veelbelovende natuurlijke cosmetica producenten in ontwikkelingslanden.