Dat zijn er helaas nog veel (te veel). Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor pure ingredienten in cosmetica. We zien echter ook vaak dat een minder fijn ingredient - dat bijvoorbeeld negatief in de pers is geweest - wel uit een product wordt gehaald, maar wordt vervangen door een minder bekend ingredient dat net zo schadelijk is. 

Veel voorkomende schadelijke ingredienten

Klik op de button hieronder voor een overzicht van veel voorkomende schadelijke ingredienten in cosmetica. In welke producten ze veel voorkomen. En waarom ze schadelijk zijn. 

 

Smeer niet op je huid, wat je niet kunt eten

Dit nemen we heel letterlijk. Wij zijn heel streng als het gaat om de selectie van producten voor ons assortiment. Zodat jij met een gerust hart kan kiezen, zonder eerst uren onderzoek te hoeven doen. Dat is onze hobby ;-)

Ook PFAS zul je bij ons dus nooit in een cosmetica product vinden! Check hier de lijst van Tegengif.nl met ingredienten benamingen van PFAS in cosmetica.

Must see

Een animatiefilmpje uit 'The Story of Stuff' reeks. dat op een vlotte manier laat zien dat in veel van onze dagelijkse verzorgingsproducten - van lippenstift tot babyshampoo - twijfelachtige ingredienten gebruikt worden. En hoe dit nog steeds kan. Het filmpje is al uit 2010 maar nog steeds relevant. Het kijken waard!