Waarom natuurlijke cosmetica

Wat is natuurlijke cosmetica?

INDISHA is gespecialiseerd in natuurlijke, pure cosmetica producten. Deze zijn voornamelijk (en beter nog: compleet!) samengesteld uit natuurlijke bestanddelen, zoals kruiden, bloemen en planten. Zulke make-up en verzorgingsmiddelen worden ook wel organisch genoemd, wanneer ze deels uit ‘wildcrafted’ ingrediënten bestaat. Zulke bestanddelen vind je in de ongerepte natuur, zoals zeezout of Himalaya zout. Biologische cosmetica wordt gemaakt van biologisch geteelde ingrediënten.

Duurzame cosmetica 

In traditionele cosmeticaproducten zijn regelmatig ingrediënten opgenomen die schadelijk zijn voor je gezondheid of schadelijk voor het milieu. Natuurlijke cosmetica voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en regels, waarbij streng wordt gekeken of de productie duurzaam en respectvol is voor het milieu. En geen dierenleed veroorzaakt. Lees ook of natuurlijke cosmetica beter is voor je huid.

Plantaardige, vegan makeup

Ingrediënten van dierlijke oorsprong worden zo weinig mogelijk gebruikt in de productie van pure cosmetica. Ook mogen er tijdens het productieproces geen tests of proeven met dieren zijn gedaan. Veel natuurlijke cosmetica zijn hierdoor vegan. Wel maakt een deel van de producten gebruik van bijenwas, honing of bestanddelen hiervan. INDISHA vertelt graag over de herkomst en productie van cosmetica bij de omschrijving van producten.

Hoogste kwaliteitseisen 

Alle producten die INDISHA verkoopt voldoen aan die hoge kwaliteitsnormen. Ze bevatten alleen ingrediënten die goed zijn voor mens en milieu. Ingrediënten zijn zoveel mogelijk biologisch, biologisch-dynamisch of ‘in het wild’ geoogst/geplukt. Waar mogelijk en relevant zijn de ingrediënten ingekocht op basis van fair trade. Verpakkingsmateriaal is zo duurzaam mogelijk.

Keurmerk voor pure cosmetica

Voor natuurlijke cosmetica zijn alleen al in Europa tien keurmerken, met allemaal hun eigen richtlijnen. Lees er meer over in onze FAQ over natuurlijke cosmetica. Een deel van onze merken is júíst niet biologisch gecertificeerd, omdat ze de keurmerken niet streng genoeg vinden. Deze producten bestaan uit een samenstelling van biologische en ‘wildcrafted’ ingrediënten. De kwalificatie ‘biologisch gecertificeerd’ staat toe dat het product nog 5% aan synthetische conserveringsmiddelen bevat. Producenten als Abloom, dr Baumann, Saar en dr Hauschka gaan nog veel verder en maken kwalitatief hoogwaardige, houdbare producten, met alleen gebruik van pure, natuurlijke bestanddelen. Zonder synthetische conserveringsmiddelen. Deze bedrijven hebben niet altijd een biologisch keurmerk, omdat ze vinden dat de keurmerken niet ver genoeg gaan, of doordat certificering te kostbaar is voor een kleiner merk. Zij gebruiken alleen biologisch (gecertificeerde) en natuurlijke ingrediënten. INDISHA controleert altijd de betrouwbaarheid en integriteit van een producent. En gaat alleen met een cosmetica-producent in zee, wanneer de producten aan onze strenge eisen van puurheid voldoen.