Voordelen van een gezichtsolie

Steeds vaker zie je speciale olie blends voor de verzorging van je gelaat. Welke voordelen hebben deze ten opzichte van een gezichtscreme? Maken ze je huid niet vet? Of laten deze glimmen? Kun je een olie gebruiken als je last hebt van acne? Wanneer gebruik je een olie en waneer een creme? In deze blog lees je er meer over.

Een minder droge huid met olie

Bij veel van ons is de beschermlaag van de huid beschadigd. Door bijvoorbeeld het gebruik van voor de huid minder fijne schuimmiddelen, producten met harde alcohol of te hard scrubben. De beschermlaag van je huid bestaat van nature uit olien. Door het gebruik van een gezichtsolie wordt deze beschermlaag (deels) hersteld, waardoor je huid minder vocht verliest. En daardoor minder droog en trekkerig aanvoelt. 

Naarmate je ouder wordt, produceert je lichaam minder olie, waardoor je huid droger wordt. Ook nieuwe huidcellen worden trager geproduceerd. Met een gezichtsolie vul je olie aan, zodat je huid soepeler aanvoelt. Ook verbetert de hydratatie van je huid, omdat de olie een beschermlaagje vormt, waardoor je minder vocht verliest. Vitamines in olien kunnen daarnaast helpen bij de aanmaak van nieuwe huidcellen. 

Een mooie glow

Veel van de olieblends voor je gelaat geven een mooie glow aan je teint. Dit komt door bijvoorbeeld het gebruik van wortelolie. 

Krachtige werkstoffen - zuinig in gebruik

Koud geperste olien en delicaat verkregen essentiele olien bevatten de werkstoffen van de plant of bloem waar de olie van gemaakt is. Omdat de olien niet zoals in de meeste cremes gemengd zijn met water hebben ze een krachtige(r) werking voor je huid. Je hebt per keer maar weinig nodig. 

Maar een olie bevat alleen de in olie oplosbare werkzame bestanddelen van een plant of bloem. Een creme met water of aloe vera gel en olien bevat zowel de in water als in olie oplosbare werkzame bestanddelen. Voor extra effect op je huid. 

Om bepaalde huiduitdagingen aan te pakken worden werkstoffen aan een gezichtsverzorgingsproduct toegevoegd. Aan een olie kunnen alleen in olie oplosbare werkstoffen toegevoegd worden. Aan een creme met water en olie, zowel in olie- als in water oplosbare werkstoffen. 

Dit wil niet zeggen dat een olie huiduitdagingen niet kan oplossen. Er zijn veel krachtige olien, met een scala aan werkstoffen, die goed werken tegen bijv acne, eczeem, littekens of roodheid.

Minder toevoegingen nodig

Veel cremes bestaan tot wel 70% uit water, een emulgator die zorgt dat olie en water niet scheidt en vaak synthetische conserveringsmiddelen. Omdat de combinatie van olie en water sneller bederf geeft. Veel van die onnatuurlijke toevoegingen vindt je huid niet zo fijn, waardoor  deze vrije radicalen aanmaakt. Die zorgen voor huidveroudering. Een olie heeft niet al die toevoegingen nodig. 

De gelaatscremes bij INDISHA bevatten of geen water of zijn op een andere manier slim samengesteld, zodat geen synthetische emulgatoren of voor je huid minder fijne conserveringsmiddelen nodig zijn. Toch zijn ze lang houdbaar. 

Een olie of een gezichtscreme?

Dat is heel persoonlijk. Je kunt een olie in plaats van een gezichtscreme gebruiken, maar ook naast een gezichtscreme of een paar druppels mengen met je gezichtscreme. Meng je de olie met je gezichtscreme dan houdt je huid beter vocht vast en krijgt je gezicht (afhankelijk van welke olie) een mooie glow. Je huid geeft vaak zelf aan wat deze fijn vindt/nodig heeft. Om te ontdekken wat jouw huid het fijnst vindt kun je een test doen door een tijdje op je ene helft van je gezicht bijvoorbeeld olie te gebruiken en op de andere helft creme of creme gemengd met olie.

Zelf varieer ik. Als ik 's ochtends eerst ga hardlopen of fietsen reinig ik mijn gezicht en masseer een paar druppels olie in. Als ik terug ben, reinig ik nog een keer mild en gebruik een serum of lotion en daarna gezichtscreme gemengd met olie.

Wist je dat bijvoorbeeld koudgeperste jojoba olie een hoog gehalte aan vitamine E bevat? Hierdoor heeft de olie van nature een SPF werking. 

Maakt een olie je huid niet vet?

Een goede kwaliteit olie maakt je huid niet vet. Maar trekt snel in. Het klinkt misschien raar maar ook een acne huid kan gebaat zijn bij een gezichtsolie. 'Oil cuts oil' wordt wel gezegd. Als je olie op je huid smeert, geeft dit aan je huid een teken dat er voldoende olie is en niet bijgemaakt hoeft te worden. Dit kan de talg productie balanceren. Olien als jojoba of geranium werken talgregulerend. 

Een olie als Bio Oil is een voorbeeld van een olie die je beter niet kunt smeren. De basis is Paraffinum Liquidum. Een rest product uit de aardolie industrie. Dit sluit je huid wel af en kan je talgkliertjes verstoppen. 

Laat een olie je huid glimmen?

Dat is afhankelijk van de olie. De meeste speciaal voor het gezicht gemaakte olien van goede kwaliteit trekken snel in en geven geen glim huid. Tenzij je teveel gebruikt. Een of twee pompjes/vier of vijf druppen olie is vaak al genoeg voor je hele gezicht.  Masseer de olie goed in je gezicht. 

Onze top vier gezichtsolien

De meest verkochte + in de salon meest gebruikte gezichtsolien bij ons zijn:

  1. Abloom Miracle Oil
  2. deMamiel Seasonal Facial Oil (voor ieder seizoen een andere olie)
  3. The Green Goddess Facial Oil
  4. Shankara Timeless Kumkumadi Oil

Klik op de naam van de olie voor meer informatie.