De kracht van - Aloe Vera in huidverzorging

Je hebt vast wel gehoord over de verzachtende werking van Aloe Vera. Bijvoorbeeld na verbranding door de zon. Maar wist je dat de plant nog veel meer eigenschappen heeft die gunstig zijn voor je huid en gezondheid? Een van de redenen dat een deel van de merken in ons assortiment in plaats van water  - veel kostbaarder - aloe vera gel gebruikt. Water doet niet veel voor je huid, aloe vera gel wel. 

Ontstekingsremmend

Aloe vera heeft een sterke ontstekingsremmende werking. Het helpt bij brandwondjes, insectenbeten en (oppervlakkige) acne. De Soothing Lotion van Abloom is een product dat Aloe Vera gel als basis heeft. Bij ons thuis is dit onze rescue gel. Zeer oor? Soohting Lotion erin. Wondje in de mond? Gorgelen met Soothing Lotion. 

Anti-aging

Anti-oxidanten,enzymen, vitamine A en C in Aloe Vera helpen om je huid te beschermen en jonger te houden. Het vertraagt bijvoorbeeld de vorming van diepere lijntjes en rimpels. Helaas kan het rimpels die je al hebt niet weghalen.

Hydraterend

Aloe Vera groeit in landen met een warm klimaat. De bladeren van de Aloe Vera plant slaan vocht op, om te overleven in dit klimaat. Gebruik van de bladeren in cosmetica producten, helpen dat je huid vocht beter vasthoudt. 

Anti - roos

Wrijf je Aloe Vera op je hoofdhuid, dan kan dit helpen roos te verminderen. Helemaal als de roos komt door een uitgedroogde hoofdhuid door droge lucht of gebruik van shampoo's met SLS of ander huidirriterend/uitdrogend schuimmiddel. Wil je dat de roos wegblijft? Kies dan voor een shampoo zonder voor je huid minder fijne schuimmiddelen.

Roos kan echter ook van binnenuit komen, doordat huidcellen zich sneller vermeerderen en oude huidcellen in hoog tempo loslaten. Aloe vera kan dan verzachtend werken.

Alternatief voor chemische mondwaters

Door de ontstekingsremmende werking en vitamine C, dat de vorming van plaque tegengaat is Aloe Vera een goed alternatief voor chemische mondwaters. De verzachtende eigenschappen van Aloe Vera helpen bovendien bij geirriteerd tandvlees.

Aloe Vera als conserveringsmiddel

Water in combinatie met olie bederft snel. Dat is een van de redenen dat in cosmetica producten conserveringsmiddelen nodig zijn. En een van de redenen dat Abloom in plaats van water, aloe vera in haar producten gebruikt. Dat in combinatie met olie niet snel bederft. En ook nog eens een anti bacteriele werking heeft. Naast het feit dat Aloe Vera een power ingredient voor je huid is, geeft het dus ook de mogelijkheid om geen of minder synthetische conserveringsmiddel te gebruiken. 

Producten met Aloe Vera bij INDISHA

Ben je nieuwsgierig naar de werking van aloe vera op jouw huid? Hierna een aantal producten uit ons assortiment die biologische aloe vera gebruiken