Collageen in beautyproducten - Zin of onzin?

Collageen in beauty producten werkt niet! Dat werd in de uitzending van de Keuringsdienst van Waarde op 29 oktober aangegeven. De werkelijkheid ligt iets genuanceerder. Collageen van buitenaf smeren heeft in de meeste gevallen inderdaad weinig zin. De moleculen zijn te groot om door je huidlaag heen te dringen.

Collageen opbouw van binnenuit

Van binnenuit kun je echter wel degelijk collageen opbouwen. In de uitzending gaf Peter van Veldhuizen aan dat het innemen van collageen wel wat zou kunnen doen. Daar werd verder niet op ingegaan.

Er zijn in het verleden meerdere wetenschappelijk studies** gedaan naar het nut en de werkzaamheid van collageen in supplement vorm innemen. Deze studies hebben aangetoond dat het daadwerkelijk werkzaam is in ons lichaam. Wel is de vorm van collageen dan zeer belangrijk.

Nutricosmetics die werken 

Voor opbouw van binnenuit, werken wij bijvoorbeeld met Skollagen en Boost & Lift van LaVieSage Nutricosmetics. Zuiver powerfood voor je huid. In deze producten zitten viscollageen peptiden. Bouwstoffen om collageen op te bouwen, die heel dicht tegen de menselijke bouwstoffen aanliggen. Zodat je lichaam een handje wordt geholpen collageen aan te maken. Uit de huidscans die we doen om effect van nutricosmetics en/of behandelingen te meten blijkt steeds weer dat de producten werken.

LaVieSage werkt met de gepatenteerde viscollageen Peptan 2000. Een klein molecuul, dat hierdoor  beter opgenomen wordt door het maag/darmkanaal.

Collageen opbouw van buitenaf

Ook met behandelingen (van buitenaf) kun je de opbouw van collageen stimuleren. Bijvoorbeeld met cosmetische bindweefselmassage  behandelingen. Een intensieve massage techniek, waarbij de onderste laag van de huid, - het onderhuidse bindweefsel - door middel van intensieve knedingen wordt geprikkeld. Dit stimuleert de doorbloeding waardoor de in het bindweefsel verantwoordelijke cellen voor collageen aanmaak - de fibroblasten -  aangezet worden tot aanmaak van collageen.

Zelf uitproberen?

Wil je ervaren wat collageen opbouw van binnenuit voor jouw huid doet? Dat kan nu extra voordelig; bij aankoop van twee potten LaVieSage Skollagen krijg je vijf procent korting. Klik op de button onderaan de pagina om gebruik te maken van de Special.

Reserveer eventueel een LaVieSage huidscan voor een nul- of vervolgmeting van het collageen gehalte in je huid.

Uitzending gemist?

Bekijk hier de Keuringsdienst van Waarde uitzending over Collageen in beautyproducten.

** Oral intake of specific bioactive collagen peptides reduces skin wrinkles and increases dermal matrix synthesis
** Oral Intake of Low-Molecular-Weight Collagen Peptide Improves Hydration, Elasticity, and Wrinkling in Human Skin: A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Study 


#collageen #keuringsdienstvanwaarde #indisha #laviesage #collageenaanvullen #collageenherstellen #cosmetischebindweefselmassage

Foto door Nicole de Khors via Burst