• Een zonnebrand product is de laatste beschermingsmaatregelen, niet de eerste. Het is absoluut noodzakelijk dat je meer doet om je te beschermen. In tegenstelling wat vaak gedacht wordt zal geen enkele zonnebrand product totale bescherming geven. Het algemene advies is om tijdens de piek zonne uren tussen 12 uur en 14 uur schaduw te zoeken en beschermende kleding en hoofddeksel te dragen. Vermijd langdurige blootstelling aan de zon. Voorkom ten alle tijde verbranding. Omdat zowel UVA als UVB straling huidkanker kan veroorzaken.
  • Breng voldoende zonbescherming aan. Een zonbeschermingsproduct is alleen effectief als je de juiste hoeveelheid aanbrengt. In de USA vereist de FDA (Food & Drug Administration) dat alle zonbescherming getest moet worden met 2mg product per vierkante centimeter huid. Dat wil zeggen date en volwassene die alleen een korte broek draagt,  ruim 28 gram (4.5 eetlepels) zonbescherming per keer aanbrengen moet gebruiken om alle huid die aan de zon wordt blootgesteld goed te beschermen. Ongeveer een theelepel product is nodig om je gezicht, oren en nek goed te beschermen. Gebruik je minder dan de  juiste hoeveelheid, dan beschermt je zonbescherming een stuk minder goed.
  • Breng op tijd aan, breng tijdig opnieuw aan. De meeste zonbeschermingsmiddelen moeten in ieder geval 30 minuten voordat je de zin in gaat opgebracht worden. Breng je het product korter van te voren aan, dan is de beschermende werking minder. Het is heel belangrijk om zonbescherming regelmatig opnieuw aan te brengen. Als je lang in de zon bent, in ieder geval iedere 90 minuten. Ongeacht hoe ‘water proof’ een product is, is het verstandig om zonbescherming opnieuw aan te brengen nadat je in het water bent geweest, hebt getranspireerd of je hebt afgedroogd met een handdoek. Door op tijd je bescherming op te brengen en opbrengen te herhalen werkt je zonbeschermingsmiddel het effectiefst.