Facts & Figures
  • Bestaat sinds: 2001
  • Komt uit: USA

Shankara

Ayurveda Inspired Naturals

De Shankara verzorgingslijn is een combinatie van eeuwenoude oosterse Ayurvedische wijsheid en moderne Westerse kennis en technieken. Geïnspireerd door interinationaal humanitair leider en spiritueel meester Sri Sri Ravi Shankar. Oprichter van de Arf of Living Foundation en award winnende Sri Sri University. 

Pionier

Sinds 2001 pionier op dit gebied, ontwikkelt Shankara producten en behandelingen die zowel op fysiek, mentaal als emotioneel niveau werken. Zodat je innerlijke en uiterlijke beauty een boost krijgen. Met succes, inmiddels is de lijn favoriet van gerenommeerde hotels en luxe cruise schepen. Alle producten zijn 100% natuurlijk en resultaat gericht. 

Dosha's en huidtype

De huidverzorging van Shankara is gebasseerd op de 3 Ayurvedische 'doshas' en bijbehorend huidtype: Vata, Pitta, Kapha. Wil je weten welk huid type jij hebt? Doe de test op de Shankara site. Ook zonder dat je je type weet, blijkt uit de praktijk dat je meestal intuitief die producten fijn vindt/lekker vindt ruiken die het best bij je huid passen. 

Hoe puur is de lijn?

Shankara is 100% natuurlijk en gebruikt niet bespoten, biologische ingredienten en ingredienten uit de ongerepte natuur. Kruiden die gebruikt worden, zijn met de hand geplukt. Ze gebruikt geen synthetische conservering of andere chemische ingredienten. Alle producten respecteren de natuurlijke PH balans van je huid. De Shankara lijn is dierproef vrij.

Wat maakt de Shankara producten bijzonder?

Het feit dat de lijn Ayurvedisch is en geen synthetische conservering gebruikt (wat bij veel andere pure Ayurvedische merken wel het geval is). Ook het gebruik van 'gestructureerd' water, wat er voor zorgt dat werkzame ingredienten makkelijker en dieper in de huid worden opgenomen. En gebruik van goud, rhodium en iridium die je huid een boost geven en zorgen voor een effectievere werking van andere ingredienten.

Overige interessante feiten

Make the world a better place

Shankara is opgericht om de International Association for Human Values (IAHV Foundation) te ondersteunen. Nadat een kerngroep van mensen, die Shankara's oprichters werden, geinspireerd raakten door het goede werk dat de organisatie doet. 

Shankara wil van de wereld een betere plek wil maken,  samen met haar partners en gebruikers van haar lijn. Daarom wordt 100% van de nettowinst gedoneerd aan humanitaire doelen. 

Nieuwsgierig naar het gebruik van de gezichtslijn van Shankara? Bekijk het vijf stappen verzorgingsplan: