Facts & Figures
  • Bestaat sinds: 2011
  • Komt uit: Nederland
  • Oprichter: Sarah Schwarz

Saar Soleares

Saar Soleares is ontstaan vanuit prachtige pure familierecepten van Saar's Duits/Italiaanse grootouders. Niets werkte tegen de huiduitslag van Saar's dochtertje. Toen gaf haar moeder een oud familie recept op basis van bijenwas. Na eindeloos geexperimenteer ontstond de bijenwaszalf.

Binnen drie weken na gebruik, was de huiduitslag van haar dochtertje verdwenen. Saar's geloof in de helende kracht van natuurlijke remedies was bevestigd. Een 100% natuurlijke slaapjes balm en hoestjes balm volgden. Voor Saar's familie, maar ook voor vrienden en kennissen. Saar Soleares was geboren.

Saar nu

Inmiddels uitgegroeid tot een prachtig kleinschalig puur en milieubewust merk. Zodat nog meer mensen baat kunnen hebben van de heerlijke, helende producten. Alle producten worden handgemaakt in kleine batches. Gedestilleerd met biologische bloemen en bijenproducten.

Zonder gebruik van enig synthetisch conserveringsmiddel. Maar toch lang houdbaar. Uitgangspunt voor de producten zijn inheemse Mediteraanse geuren en ingrediënten. Saar: 'Creating Saar products was and is a long journey of following what I love.'

Hoe biologisch/puur is de lijn?

Heel puur! Saar maakt alleen producten van zeer hoge kwaliteit die gezond voor ons en het milieu zijn. Inclusief verpakkingsmaterialen. Zonder compromissen. Zonder chemische, synthetische of genetisch gemanipuleerde ingrediënten of van planten afgeleide ingrediënten (derivaten). Ze ondersteunt biologische landbouw en bijenteelt. Alle ingrediënten zijn biologisch gecertificeerd of van een zeer zuivere natuurlijke kwaliteit. 

Wat maakt Saar Soleares producten bijzonder?

  • De familierecepten die aan de basis liggen van de producten.
  • De recepturen die deels zijn gemaakt op basis van de behoeften van Saar's kinderen (hoestjes balm, slaapjes balm) en haar zelf (stretch oil). En waarvan ze dus weet dat ze werken!
  • De shampoo! 
  • De liefde die Saar in de ontwikkeling van haar producten steekt. Aan de parfum bijvoorbeeld heeft ze meer dan een jaar gewerkt.
  • De prachtige verpakkingslijn die door haar partner, designer Mauricio Arias, zijn ontwikkeld. 

Meer over Saar

"Ik herinner me dat mijn opa met mij door zijn grote kruidentuin liep en bij elk plantje een verhaal kon vertellen. Mijn opa haalde alles wat hij nodig had uit de natuur. De natuur was voor hem een heilige plaats. Ik had me nooit zo beseft hoe die traditie in mij doorwerkte als toen ik voor de eerste keer moeder werd.ijn dochtertje Ilaya kreeg als baby last van droog eczeem.

Nadat ik alles had geprobeerd aan zalfjes van de dokter, kwam mijn moeder met een recept uit onze familie op basis van bijenwas. Na eindeloos experimenteren is toen de bijenwaszalf ontstaan, die bij mijn dochtertje zo goed hielp dat de uitslag binnen drie weken was verdwenen. Ik was zo verbaasd! 

Mensen in onze kennissenkring zijn de zalf toen ook gaan proberen en ik kreeg de meest wonderbaarlijke verhalen te horen over mensen die jarenlang last hadden gehad en waarbij de zalf zo goed had geholpen. Of moeders die alles al hadden geprobeerd bij hun baby’s eczeem of uitslag en nu eindelijk verbetering zagen.

Pas toen ben ik me gaan verdiepen in de geneeskrachtige werking van bijenproducten en kwam erachter dat er enorm veel toepassingsmogelijkheden voor waren. Ik besloot dat ik nog veel meer van deze prachtige natuurproducten wilde ontwikkelen."

In de pers


Producten