Facts & Figures
  • Alf Orpen:Alf Orpen
  • Bestaat sinds: 2003
  • John Hunter:John Hunter
  • Komt uit: Australie
  • Oprichters: Narelle & Colin Chenery

MiEssence

Bladerend door een woordenboek voor cosmetische ingredienten schrok Narelle Chenery van het feit dat veel ingredienten van de natuurlijke huidverzorgingslijn die ze gebruikte niet echt gezond waren. Ook al deden termen als 'afgeleid van kokosnoot of palm' anders vermoeden. Terwijl het merk claimde 'the best products from science and nature, without any unnatural ingredients at all!' te maken. Het was 1992.

Omdat er blijkbaar niets op de markt was wat echt puur was, begon Narelle haar eigen producten te ontwikkelen. Hoe meer ze ontwikkelde en zich in ingrediënten ging verdiepen, hoe meer ze ontdekte wat de natuur te bieden had. En des te bezorgder ze werd over alle giftige ingredienten die de meest cosmetica producten bevatten.

Publicaties die ze hierover schreef werden geplaatst in belangrijke titels over natuurlijke gezondheid.Dit trok de aandacht van ondernemer/investeerder Alf Orpen. Die benaderde Narelle in 1999 met de uitdaging een biologisch gecertificeerde huidverzorgingslijn te ontwikkelen.

Collega's en critici uit de beauty industrie geloofden dat het haar nooit zou lukken een biologische, houdbare lijn te ontwikkelen zonder gebruik van enige chemische conserveringsmiddelen. Maar in janauri 2001, na 18 maanden van intensief onderzoek en ontwikkeling + een subsidie bijdrage van de overheid was het zover. MiEssence stond. Een 100% pure, gecertificeerde biologische huidverzorgings- en cosmetica lijn. 

Hoe biologisch/puur is de lijn?

Super biologisch. Iedere stap in het gehele productie proces - van oogst tot verpakking - wordt strikt gecontroleerd. Alleen officieel biologisch gecertificeerde ingredienten worden gebruikt.

Ieder product dat het magazijn verlaat heeft eerst uitgebreide kwaliteitschecks  ondergaan. Ieder product is biologisch gecertificeerd volgens internationale voedsel standaarden van werelwijd gerespecteerde certificerings instituten als de ACO (Australin Certified Organic), USDA (US Department of Agriculture) and IFOAM (Europe).  

Alle producten zijn 'raw', de kracht van levende planten ingredienten blijft zo intact, voor een maximale werking van het product. Ingrediënten uit ontwikkelingslanden komen altijd van biologische fair trade boerderijen.

Verpakkingsmateriaal is niet giftig, niet milieu belastend en  voldoet aan biologische certificeringsstandaarden. In de kantoren en productie faciliteiten van MiEssence wordt herbruikbare energie gebruikt.

De gehele MiEssence keten van aanlevering, fabricatie en levering is 110% gecertificeerd koolstof negatief. Dat wil zeggen dat MiEssence meer compenseert dan in haar gehele fabricage, transport en promotie proces gebruikt wordt!

Wat maakt de MiEssence producten bijzonder?

Alle producten worden zo 'vers' mogelijk geleverd, niet lang na productie.Alle producten worden in een uniek 'koud' productie proces gemaakt, zodat de potentie van werkbare, levende planten ingredienten intact blijft. Door het unieke productie proces zijn de producten toch ook lang houdbaar.

Meer over Narelle

Narelle's grote wens is  een lijn neer te zetten + bewustzijn bij de consument te creëeren. Om zo een revolutie teweeg te brengen in de gezondheids- en beauty industrie.

Een complete range van biologisch gecertificeerde life style producten op het gebied van huidverzorging, cosmetica, supplementen en huishoudelijke producten. En bewustzijn door de informatie kloof op de markt te verkleinen.

Met aan de ene kant de ongeinformeerde consument en aan de andere zijde de grote internationale bedrijven met enorme budgetten. “Once consumers realise that health and beauty are inextricably linked, they will have to seriously question those unpronounceable ingredients in their 'beauty' products. We, as consumers, are incredibly powerful. Most of the time we just don’t realise it!" she says.

Overige interessante feiten

De term biologisch in cosmetica is minder vergaand dan biologisch in voeding. De MiEssence producten voldoen aan drie biologische standaarden: 
- Certified organic - food grade
- Certified organic - cosmetics
- Made with certified organic ingredients - geregistreerde biologische ingredienten - producten. 

In de pers

 

Alle producten →

Producten

MiEssence Deodorant Ancient Spice achterkant| INDISHAMiEssence | Roll- on Deodorant Ancient Spice | INDISHA

MiEssence

Ancient Spice Roll On Deodorant

€19.95
MiEssence | Magnesium Milk Deodorant achterkant | INDISHAMiEssence | Magnesium Milk Deodorant | INDISHA

MiEssence

Magnesium Milk Ultra Sensitive Deodorant

€19.95