Facts & Figures
  • Bestaat sinds: 2016
  • Komt uit: Ibiza
  • Oprichter: Isabel Dumas

ISA - Ibiza Softens Age

 

 

 

 

 

 


 

Posidonia OceanicaIbiza Softens Age is een 100% natuurlijke lijn uit Ibiza ontwikkeld door fytotherapeut en schoonheidsspecialiste Isabel Duras. Basis van de lijn is  'super skin food'  Posidonia Oceanica (PO). Een door de UNESCO beschermde zeegras, die in het Middellandse Zee gebied groeit. Alleen op plekken met schoon water. PO is rijk aan zuurstof en anti-aging vitamines A, E en C.  Ook bevat ze voor gezonde lichaamsfuncties belangrijke sporenelementen (bijv chroom of koper). Bijzondere eigenschap van de plant is dat het huidveroudering remt. Door het proces van versnelde celdeling - oorzaak van afname van o.a. elasticiteit en stevigheid van de huid en het onstaan van rimpels - af te remmen. 

 

Hoe puur is de lijn?
Zeer puur! De ingredienten zijn biologisch gecertificeerd of uit de ongerepte natuur. Ingredienten worden 'raw' verwerkt, zodat de werkzame stoffen hun werk blijven doen. De 'bladen' van de Posidonia Oceanica gebruikt voor de lijn, worden door Isabels team handmatig geplukt en verwerkt. Plukken gebeurt heel zorgvuldig, zonder de moederplant te beschadigen. Zodat deze gewoon weer verder groeit. Uiteraard wordt de lijn of de ingredienten die gebruikt worden niet op dieren getest. Wat in dit geval niet eens zou uitmaken, omdat alle ingredienten super puur zijn! De Ibiza Softens Age cream bevat een heel klein beetje, vanuit biologische keurmerken toegestaan, natuurlijk potassium sorbate als conserveermiddel. 

Het hout dat voor de verpakking gebruikt wordt is PEFC gecertificeerd. Dat wil zeggen dat het biologisch is en uit duurzame bossen komt.

Wat maakt de ISA producten bijzonder?
Het meest bijzondere is uiteraard het gebruik van extract en hydrolaat van Posidonia Oceanica plant.50 procent van de ISA dagcreme bestaat uit Posidonia Oceanica elementen. En het feit dat deze door Isabel's team nog handmatig geoogst wordt op Ibiza. Een dag oogsten levert slechts circa 1 kilo plant op! De ISA producten combineren de kracht van zowel zee als land!

Isabel over Posidonia Oceanica en de oogst van de bladeren

Meer over Isabel Dumas
Isabel Dumas verhuisde begin 2000 naar Ibiza. Waar ze met haar familie een kleine biologische boerderij heeft. En als fytotherapeut en schoonheidsspecialist  onderzoek doet naar de positieve werking van planten en kruiden op verschillende huidtypen en huidproblemen. Met de ontwikkeling van de Ibiza Softens Age creme is Isabel 10 jaar bezig geweest! Omdat ze alleen een hele pure, maar stabiele creme wilde. Wat zelfs voor de zeer ervaren labs waar ze mee werkte een uitdaging was. Maar Isabel liet ze net zolang zoeken en expirimenteren met ingredienten totdat dit lukte. Isabel volgt een opleiding tot biochemicus.

Isabel ontmoette ik (Jeanine) voor het eerst in januari 2019 bij ons in de winkel. Ik werd meteen 'gegrepen' door de enorme passie en drive die ze heeft. En kennis van zaken! Een prachtige, authentieke vrouw. Met een oprechte interesse in en passie voor wat de kracht van de natuur voor onze huid kan betekenen.

Overige interessante feiten
Een euro van de opbrengst per product gaat naar het Ibiza Preservation Fund dat projecten voor het behoud van de natuur in Ibiza en Formentera financiert.

De Posidiona Oceanica plant is UNESCO erfgoed, omdat deze van van vitaal belang is voor het zeeleven - meer dan 400 planten- en meer dan 1000 diersoorten leven tussen de bladeren van de PO. Een deel leeft alleen waar PO groeit. De bladeren van PO produceren vier tot 20 liter zuurstof per vierkante meter! En zijn hiermee een van de belangrijkste zuurstofbronnen in het Middellandse Zee gebied. Lees meer in de blog 'Why do we need to protect the Posidonia Oceanica'

Producten