Facts & Figures
  • Bestaat sinds: 2015
  • Komt uit: USA
  • Oprichters: Meryl & Craig Marshall

Hynt Beauty

Hynt Beauty Natuurlijke Luxe Make Up en Skincare

Luxury Designed By Nature. Een prachtige cosmetica lijn met state-of-the-art natuurlijke formules. Beter dan 'just natural' en 'just mineral' en puurder dan reguliere luxueuze make up merken. Vrij van kankerverwekkende of andere twijfelachtige stoffen. Hynt streeft naar 'best practice' op het gebied van milieu en ethiek. Zodat jij iedere dag je make up met een goed gevoel kunt opbrengen.

Ontstaan vanuit de zoektocht van mede oprichter Meryl Marshall - nadat ze borstkanker had gehad - naar make up en huidverzorging waarvan ze zeker kon zijn dat ze veilig, niet irriterend en niet kankerverwekkend waren. Tot haar teleurstelling misten de pure lijnen een esthetische touch: geen luxueuze texturen, rijke pigmenten en mooie verpakkingen. Meryl besloot haar eigen lijn te ontwerpen, met state-of-the-art natuurlijke formules en een luxueuze uitstraling.

Hoe puur is de lijn?

Puur! Zonder twijfelachtige ingrediënten voor de huid of het mileu. Geen parabenen, nano-deeltjes, petrochemische ingredienten, synthetische conserveringsmiddelen, huidirriterend bismuth oxychloride. Gecertificeerd vegan (behalve de mascara - met bijenwas en shellac). Betrouwbaar! Toegewijd om een eerlijk, transparant en betrouwbaar merk te zijn. Waar gebruikers vanuit kunnen gaan dat wat ze kopen echt veilig is. Zoveel mogelijk biologische gecertificeerde ingredienten en ingredienten uit de ongerepte natuur. Uiteraard dierproef vrij. Alle Hynt penselen zijn vegan. Gemaakt van 100% Japanse Teclon haren van de beste kwaliteit. 

Wat maakt de Hynt producten bijzonder?

  • De combinatie van ambachtelijk vervaardigd, puur, effectief en een prachtige uitstraling. Toen ik (Jeanine) een proefsetje toegestuurd kreeg was ik na gebruik verkocht. Voor mij de beste pure concealer die ik tot nu toe gebruikt heb, de fijnste poeder penseel - met de platte borstel, een serum waarvan ik meteen het effect voelde en een verpakking waar ik blij van werd. 
  • Om uitverkoren te worden tot een ingredient in een Hynt product moet het ingredient de hoge normen van de Hynt product checklist overtreffen: hoge kwaliteit, biologische basis, goed doen voor de huid, effectief, eco-bewust, dierproef vrij, niet irriterend voor zelfs de meest gevoelige huid.
  • De directe betrokkenheid en kennis van bedenker en mede oprichter Meryl. In combinatie met eerlijkheid  en transparantie. Meryl is echt 'dedicated' om de beste, mooiste, meest pure producten te ontwikkelen. Contact met haar is rechtstreeks. Antwoorden op ingredienten vragen worden snel en adequaat gegeven. Mij noemen ze regelmatig 'een lopende encyclopedie' als het om ingredienten kennis gaat. Met Meryl heb ik een gelijke naast me. 

Meer over Meryl Marshall
Meryl Marshall Hynt BeautyMeryl's carriere startte als succesvol gemologist in NYC. Haar eerste echtgenoot werkte ook in NYC en overleed bij de aanslagen op 9/11. Meryl bleef achter met haar zoon. Opgegroeid in Brooklyn hadden haar ouders haar geleerd sterk en veerkrachtig te zijn. Met de hulp van haar broer en haar ouders kwam ze door de moeilijke tijd na het overlijden van haar man. Een aantal jaren later ontmoette ze haar tweede echtgenoot Craig Marshall. Zes maanden na haar huwelijk met Craig werd een agressieve vorm van borstkanker bij Meryl vastgesteld. Ze onderging een agressieve kuur. En is sinds 2005 vrij van kanker. 

Overige interessante feiten

  • In de producten anti-oxidanten, planten extracten, vitaminen en/of fyto-nutrienten die de huid verzorgen en verbeteren.
  • Vanuit haar eigen ervaring als werkende vrouw met een gezin is Meryl's overtuiging dat de dagelijkse make up & huidverzorging routine eenvoudiger kan. Hynt's producten zijn hier een antwoord op. Revolutionair zijn qua textuur, ingredienten en in gebruik. Voorbeeld zijn multifunctionele concealer en poeder foundation. En door praktisch advies en instructies te geven voor vrouwen ongeacht leeftijd, huidtype en ethniciteit (INDISHA streeft ernaar dit zoveel mogelijk door te geven).
  • Hynt volgt de laatste trends in cosmetica land op de voet en bezoekt of participeert in relevante mode en vakbeurzen. Waardoor ze inzicht heeft in de nieuwste inzichten, tips, techieken.
  • Kwalitatief hoogwaardige vegan penselen kunnen met de huidige techniek van synthetische 'haren' wedijveren met penselen van dierenhaar. Ze zijn hygienischer dan dierlijke penselen, omdat ze minder 'vuil' aantrekken, superzacht en kwalitatief hoogwaardig in gebruik. 

Naar de producten ->