Facts & Figures
  • Bestaat sinds: 2008
  • Komt uit: USA
  • Oprichter: Paris Presents Incorporated

EcoTools

EcoTools is een leidend merk op het gebied van duurzame beauty accessoires. Vooral bekend om de ongelovelijk zachte (vegan) make up penselen. Favoriet bij beroemdheden, beauty redacteuren en bloggers wereldwijd! Mensen beeldschoon laten zijn en terug geven aan de aarde is waar het bij EcoTools om draait. 'Living Beautifully' is het mantra van EcoTools. Onderdeel daarvan is het ondersteunen van organisaties wereldwijd die als missie hebben om van de wereld een gezondere en mooiere plek te maken om te leven.

Hoe eco vriendelijk is de lijn?
Alle make up penselen van EcoTools hebben superzachte synthetische (dus diervriendelijke) haren. Eco vriendelijke bamboe stelen. De uitschuifbare penselen hebben een huls van gerecycled aluminium. Alle producten zijn 100% diervriendelijk.

De EcoTools penselen zijn verpakt in hoesjes die niet alleen handig zijn om te penseel in mee te nemen. Ze zijn bovendien gemaakt van hergebruikt papier en plastic en recyclebaar. Ook voor de verpakking van de andere producten, productlabels etc worden milieuw vriendelijke materialen gebruikt. 

Gebruikt door
 Actrices Lindsey Haun (o.a. Broken Bridges), Anna Lynne McCord

Meer over EcoTools
Via het EcoTools® Living Beautifully Project geeft EcoTools een deel van haar omzet terug aan de wereld. Jaarlijks wordt gedoneerd aan organisaties en initiatieven die een bijdrage leveren aan de mix van schoonheid in een schoon milieu die EcoTools nastreeft. Een voorbeeld is de 'Look Good Feel Better' organisatie. Een wereldwijd initiatief dat vrouwen op een positieve manier praktische informatie en advies geeft over uiterlijke verzorging bij kanker. Door het geven van workshops, individuele behandelingen, informatie, tips en adviezen. Zie ook www.lookgoodfeelbetter.nl 

Overige interessante feiten
Make up alley is dè review site van de US op het gebied van cosmetica. Op deze site staan vele reviews van de EcoTools producten.