Facts & Figures
  • Bestaat sinds: 1967
  • Komt uit: Duitsland
  • Oprichters: dr Rudolf Hauschka & Elisabeth Sigmund

Dr. Hauschka - cosmetica

Uit de natuur voor de mens

De dr Hauschka geschiedenis begint in 1935. Toen stichtte Dr. Rudolf Hauschka het bedrij WALA en begon de productie van WALA geneesmiddelen. Naast deze geneesmiddelen heeft Rudolf Hauschka in 1967 samen met de Zweedse Elisabeth Sigmund de basis gelegd voor de Dr.Hauschka Cosmetica, waarna de cosmeticalijn steeds belangrijker werd voor WALA.

De Dr.Hauschka Cosmetica is gebaseerd op de uitgangspunten van de antroposofische geneeskunde en is samengesteld uit heilzame planten en natuurlijke ingrediënten die worden vervaardigd via een door Rudolf Hauschka ontwikkeld ritmisch procédé.

Hoe puur is dr Hauschka?

Heel puur!  Clean beauty is voor dr Hauschka geen trend, maar traditie! dr Hauschka geeft meer terug aan de aarde dan dat ze er van neemt. Alle ingredienten die dr Hauschka gebruikt zijn natuurlijk. Het overgrote deel is van biologische of biologisch dynamische teelt of wildpluk.

Producten die van ver komen, zijn fair trade. dr Hauschka heeft zelfs een aantal eigen fair trade projecten opgezet in onder andere Burkino Faso en Afghanistan. Synthetische conserveringsmiddelen, geur- of kleurstoffen, minerale olien (afkomstig uit petroleum en aardolie), parabenen, siliconen en PEG's worden niet gebruikt. Duurzaamheid zit al vanaf de oprichting in 1935 dr Hauschka's genen. 

Wat maakt dr Hauschka bijzonder

Het feit dat het merk een van de eerste pure cosmeticamerken wereldwijd was. Waarbij duurzaamheid in alle bedrijfsprocessen wordt meegenomen. Het feit dat dr Hauschka zeer pure, werkzame, lang houdbare producten maakt zonder synthetische conserveermiddelen.

Via een speciaal ritmisch procede worden extracten gemaakt, zodat deze geen conserverende alcohol hoeven te bevatten: planten en kruiden worden blootgesteld aan warmte en kou, duisternis en licht, rust en beweging.

Bekende dr Hauschka fans

Jennifer Aniston en Jennifer Lopez zijn een paar van de bekendere fans van dr Hauschka producten.

Overige interessante feiten

Bij het hoofdkantoor van dr Hauschka in Duitsland is een 11 hectare grootte biologische dynamische tuin waar een deel van dr Hauschka's ingredienten wordt geteeld.