Facts & Figures
  • Bestaat sinds: 1948
  • Komt uit: USA
  • Opgericht door: Emanuel Bronner

Dr. Bronner

NB: de 'learn more'link in de foto hierboven werkt niet - is slider foto van de dr Bronner site ;-)

'We are All-One or None' was het motto dat de uit een Joods/Duitse familie afkomstige dr Bronner oprichter Emanuel Bronner vanaf 1948 - na de 2e wereldoorlog - op de labels van zijn ecologische zepen verkondigde. 'We moeten een eenheid vormen ongeacht religie of ethnische afkomst'. Vandaag de dag is dr Bronners nog steeds een familiebedrijf dat de visie van de oprichter eert door sociaal & milieuvriendelijke producten van de hoogste kwaliteit te maken. En door de winst in te zetten om te zorgen voor een betere wereld voor iedereen. All-One!

Hoe puur is de dr Bronner lijn?
Heel puur! En ethisch. Alleen de puurste biologische en fair trade ingredienten worden gebruikt voor de dr Bronner poducten. De meeste producten zijn bovendien vegan en met dezelfde certificeringsstandaard als geldt voor biologische voeding. Voor ieder ingredient dat gebruikt wordt, wordt gezocht naar een natuurlijk alternatief voor de in de mainstream cosmetica gebruikte synthetische ingredienten. Geen synthetische conserveermiddelen, geen kunstmatige schuimmiddelen. Goed voor mens, huis en aarde. Wat van de aarde komt, moet teruggegeven worden!

Wat maakt de dr Bronner producten bijzonder?
De filosofie die al vanaf 1948 geldt! Die steeds verder uitgebouwd wordt. En waar geen concessies aan gedaan worden. Filosofie naar de klant toe is; Werk vanuit je hart, neem tijd en geef het beste wat mogelijk is. zorg voor je klant zoals je voor moeder, zoon of dochter zou zorgen.

Meer over oprichter Emanuel Bronner
Emanuel Bronner heeft een opleiding tot zeepmaker en een Universiteits graag in scheikunde. Al vanaf 1880 maakte de Bronner familie zeep in Duitsland. Emanuel was een activist. In 1929 botste hij al met zijn vader over hoe de beste zeep te maken en vertrok naar de USA. Het Duitse bedrijf van zijn ouders werd in 1940 door de nazi's genationaliseerd. Zijn ouders kwamen om in een concentratiekamp. Na de Tweede Wereldoorlog ging Emanuel in de USA de straat op te om mensen op te roepen een eenheid te vormen, terwijl hij tegelijkertijd zijn pepermunt zeep verkocht. 

Overige interessante feiten
Het activistische van Emanuel Bronner heeft het bedrijf altijd vastgehouden. Ze zet zich in voor en ondersteunt financieel, zaken waar ze in geloven. Zoals circulaire akkerbouw, fair trade, dieren rechten, hervorming van het industriele hennep en drug beleid en een leefbaar loon  voor iedereen. Dr Bronner noemt zichzelf ook wel de 'fight soaping company'. Ze zet zich gecommiteerd en strategisch in voor de zaken waar ze voor 'vechten',

Producten