Facts & Figures
  • Bestaat sinds: 1989
  • Komt uit: Duitsland
  • Oprichter: Dr. Baumann

Dr. Baumann

Natuurlijke, effectieve en hypo allergene huidverzorging van hoge kwaliteit. 100% vegan. Dat is waar dr Baumann voor staat. dr Baumann noemt dit bionoom.

Bionome cosmetica

  • Huidvriendelijk; op de fysiologie en anatomie van de huid afgestemde ingrediënten. Dit wordt bereikt door zoveel mogelijk ingrediënten een opbouw hebben die identiek is aan de huid of van nature al in ons organisme voorkomen
  • Optimale verdraagbaarheid; door gebruik te maken van de dermatologische en wetenschappelijke kennis over allergieën bij de keuze van de ingrediënten.
  • Effectief;  enkel ingrediënten waarvan de werking beschreven en aangetoond is en die een positief effect hebben op de huid.
  • Diervriendelijk - vegan; door het weigeren van ingredienten afkomstig van dierlijke afkomst en van dierproeven.
  • Milieu vriendelijk. door het vermijden van overbodige verpakkings -materialen.

Hoe puur is de lijn?

Puur! Alleen pure, veelal huididentieke ingredienten vormen geen belasting voor de huid. Alhoewel dr Baumann op de producten niet vermeldt welke ingredienten van biologische afkomst zijn, kunnen we er vanuit gaan dat een groot deel van de ingredienten dit is. Dr Baumann wil immers geen voor de huid belastende ingredienten in de producten. Niet biologische producten, worden veelal chemisch behandeld en zullen daardoor residuen van bijvoorbeeld bestrijdingsmiddelen bevatten. Deze zijn belastend voor de huid.

Wat maakt dr Baumann producten bijzonder?

De lijn is ontwikkeld door dr. Baumann en dr. Henrich een biochemicus en een homeopaat. En is bijzonder geschikt voor mensen die een allergische reactie hebben op bijna alle (ook natuurlijke) huidverzorgingsmerken. 

De kwaliteit van dr Baumann producten wordt bereikt door een selectie van die natuurlijke ingrediënten die de gezondheid en de werking van de huid maximaal respecteren en versterken. Onder deze voorwaarden wordt de lijst van bruikbare ingrediënten zeer sterk ingekort omdat vele synthetische, maar ook vele natuurlijke ingrediënten, niet werkzaam genoeg zijn om de beloofde of gewenste resultaten te kunnen verzekeren. Soms blijken ze ook schadelijk te kunnen zijn voor de huid.

De lijn is 100% plantaardig/vegan. Uit bijna alle producten zijn de geurstoffen van plantaardige ingredienten verwijderd, omdat een deel van de mensen hier  gevoelig voor is. Om die reden bevatten de producten ook geen synthetische conservering, maar zijn toch lang houdbaar. En worden geen minerale olien (uit de olie industrie) gebruikt, die je huidfunctie verstoren. 

Dr Baumann's advies gaat verder dan alleen huidverzorgingsproducten. Om een optimaal effect te bereiken adviseert dr Baumann ook om de voor de huid optimale voeding te gebruiken. In feite met dezelfde eisen als aan de cosmetica producten; vegan, geen synthetische conserveringsmiddelen, geur- of kleurstoffen. Een van de dr Baumann oprichters, dr. med. E.W. Henrich,  heeft zelfs een speciale website hierover opgezet met achtergrond en informatie over de voordelen voor mens, dier en milieu van vegan voeding: www.provegan.info

Meer over dr Baumann

Dr Henrich  (mede oprichter van dr Baumann) ergerde zich aan de vooral uiterlijke en trend gerichtheid van vele cosmeticamerken: prachtige modellen, dure reclame campagnes, schitterende verpakkingsmaterialen en steeds weer een nieuw ingredient met weer een fantastiche claim. 
Dit zorgde alleen voor hoge prijzen en onnodige milieu belasting. En had volgens hem niets te doen met waar het bij een kwalitatief hoogwaardig cosmetica product echt om moet gaan: compatibiliteit met je huid en een duurzaam effect; een blijvend mooiere huid! Hij ging het anders doen. In 1988 ontmoette hij een gelijkgestemde: dr Thomas Baumann. Samen ontwikkelden ze de dr Baumann lijn.  


Overige interessante feiten

Dr Baumann heeft vier huidverzorgingslijnen: dr Baumann SkinIdent, Classic, Classic Men en Beaucaire 

dr Baumann SkinIdent 

De toplijn van dr. Baumann. Deze lijn bevat enkel en alleen producten met 100% huididentieke (plantaardige) ingrediënten. De geurelementen van de plantaardige werkstoffen zijn verwijderd, omdat dit ook potentiële allergenen (kunnen) zijn. De concentratie werkstoffen van de SkinIdent lijn is zeer hoog; een klein beetje product per gebruik is afdoende. Gebruik je meer, dan heeft dit zo goed als geen extra effect op je huid. Lees meer in de brochure of op de internationale site

dr Baumann Classic lijn

De meest uitgebreide lijn van dr Baumann. Een zeer hoogwaardige lijn, met een wat lagere concentratie werkstoffen dan de SkinIdent lijn. Maar nog steeds hoger dan dat je bij vele cosmetica producten gewend bent! En met gebruik van hoogwaardige vitamines en mineralen en olien als jojoba, macademia of teunisbloem. De meeste producten bevatten tussen de 80 en 100% huideigen ingrediënten. In tegenstelling tot bij de SkinIdent lijn zijn bijvoorbeeld ook producten met kamille, aloe vera  of tea tree olie mogelijk. Lees meer in de brochure of op de internationale website

dr Baumann Classic for Men

Huidverzorging voor de man. Vijf minuten per dag zijn genoeg om met de producten uit de for Men lijn van dr Baumann je huid in optimale conditie te krijgen en te behouden. Voor de producten gelden dezelfde hoge eisen als voor de producten van de dr Baumann Classic lijn. Lees meer op de internationale website.

dr Baumann Beaucaire lijn

Een prima basislijn. Bionoom zoals de andere lijnen, maar met een lagere concentratie werkstoffen en wat minder hoogwaardige plantaardige olien. En basic verpakkingen. Wij adviseren deze lijn vaak voor jongeren. Gezien de goede prijs-/kwaliteitsverhouding en het feit dat een jonge huid van veel werkstoffen minder nodig heeft. Lees meer in de brochure of op de internationale website.

Handig om te weten - webshop verkoop is alleen toegestaan als je al dr Baumann producten gebruikt of na advies van ons

Het is vanuit dr Baumann niet toegestaan via een webshop te verkopen. Dit omdat het belangrijk is om via een gedegen advies die producten te kiezen die het best bij jouw huid passen. Gebruik je al dr Baumann vanuit advies van onze specialisten, dan heb je als het goed is een inlogcode gekregen om via onze webshop dr Baumann producten te kunnen kopen. Is dit niet het geval laat het ons weten!

We hebben de gehele SkinIdent lijn, het grootste deel van de Classic (verpakking met zilveren randje langs de dop) en de hardlopers van de Beaucaire lijn op voorraad. Wil je advies over dr Baumann producten of deze bestellen, stuur een chat bericht, mail naar info@indisha.nl of bel of app naar onze klantenservice (06 26 012 815).