Facts & Figures
  • Bestaat sinds: 2010
  • Komt uit: UK Londen
  • Oprichter: Annee de Mamiel

De Mamiel

Nourishing the skin, enriching the soul

Ze is een fenomeen in Londen en NYC. Met een wachtlijst voor haar succesvolle cosmetische acupunctuur praktijk. Opgeleid in Chinese Geneeskunde en Aromatherapie. Haar unieke biologische facial range heeft ze vanuit haar salon ontwikkeld. Inclusief de award winnende, Seasonal Facial Oils. Ieder seizoen een nieuwe olie. Omdat ieder seizoen anders is en daarmee ook de behoefte van je huid. Annee combineert eeuwenoude wijsheid van de Chinese Geneeskunde met Westerse wetenschap. Tot producten en behandelingen die je lichaam in evenwicht en harmonie brengen.

De deMamiel productrange is ontwikkeld vanuit Annee's eigen succesvolle behandelpraktijk in Londen. Alle producten zijn hand vervaardigd en van de allerbeste biologische kwaliteit. De behandelingen en producten pakken onderliggende oorzaken aan van de impact die dagelijkse blootstelling aan klimaatsinvloeden, luchtvervuiling en binnenklimaat op je gelaat heeft. En brengen het lichaam weer in evenwicht en harmonie. 

Hoe biologisch is de lijn?

Een groot aandeel ingredienten in de deMamiel producten zijn biologisch, biologisch dynamisch of uit de ongerepte natuur. Annee selecteert alleen de allerbeste ingredienten. En selecteert ieder ingredient op de potentie is voor de huid en/of het innerlijk. Geen van de producten bevat synthetische conserveermiddelen. Ook al is dit vanuit biologische keurmerken wel toegestaan. 

In ons assortiment vind je alleen de aller puurste producten uit de de Mamiel lijn. 

Wat maakt de deMamiel producten bijzonder?

Annee's lijn is anders dan alles wat er al op de markt is. Al eeuwen geleden was men er in China van overtuigd dat we in harmonie met de cycli van de natuur moeten leven. Annee de Mamiel is er van overtuigd dat net als de natuur seizoenen kent, ons gelaat hier ook door beinvloed wordt en dus ieder seizoen een andere behoefte heeft. Dit heeft geleid tot een seizoensolie, die ieder seizoen en ook weer ieder jaar verandert. Afhankelijk van welk Chinees kalenderjaar het is. 

Volgens Annee is huidverzorging meer dan een product dat je 'smeert'. Het is een kans om de energie van een individu te beinvloeden, zodat niet alleen de huid verbetert, maar ook het innerlijk verjongt en geheeld wordt. Wat zichtbaar is op o.a. het gelaat! 

Alle ingredienten zijn daarom niet alleen zorgvuldig gekozen op hun puurheid en effectiviteit voor de huid, maar ook op hun impact op de innerlijke balans. Annee maakt gebruik van o.a. helende (essentiele) olien, aromatherapeutische bloem essences, skin perfectionerende probiotica en eiwitten en kostbare poeders van edelstenen.

Meer over Annee de Mamiel

Annee was in haar tienerjaren een van de top drie Australische triathleten. Ze had een succesvolle baan in de Finance sector. Toen kort na elkaar twee nog jonge mensen in haar naaste omgeving overleden en bij haar zelf in 1998 kanker werd geconstateerd, veranderde haar leven.
Ze ondervond welke impact Chinese acupunctuur en aromatherapie hadden op haar genezingsproces. En besloot zelf Chinese Geneeskunde te gaan studeren. Dit leidde tot een degree in Traditionele Chinese Geneeskunde en een degree in Anatomie en en Fysiologie. Ook rondde Annee een studie Aromatherapie af, werkte in het Hangzou ziekenhuis in China en volgde opleidingen cosmetische acupunctuur bij de goeroe's op dit gebied.
In London startte ze haar eigen behandelpraktijk. En ontwikkelde haar zeer gewilde Seasonal Attunement Treatments. Behandelingen die het gelaat verjongen door onderliggende oorzaken van huidveroudering aan te pakken. En het lichaam in harmonie en balans te brengen.

In haar praktijk miste ze een productlijn die haar behandelingen optimaal kon ondersteunen. De de Mamiel Facial & Body range is Annee's antwoord hierop. Een lijn ontwikkeld vanuit haar kennis van de Chinese Geneeskunde, Aromatherapie en haar praktijk als acupuncturist en aromatherapist. Een lijn die net als Annee's behandelingen je lichaam in balans en harmonie brengt. Wat je terugziet in je gelaat!

Filosofie van de Mamiel

Balance is the perfect state of still water. Let that be our model. It remains quiet within and is not disturbed on the surface.  Confucius

de Mamiel’s filosofie is gebaseerd op het principe uit de traditionele Chinese geneeskunde dat het leven bestaat uit een serie van seizoenen en cylci. Vrouwen kennen cyclu van zeven jaar, mannen van acht jaar. In ieder cyclus is het belangrijk te focussen op de verschillende aspecten van ons zijn, omdat onze gezondheid en vitaliteit afhangt van de balans tussen deze aspecten.

Zonder dat we het realiseren reflecteert ons lichaam de eb en vloed van de energie van de jaargetijden. The levendige rijkheid van de zomer contrasteert met de behoefte om het rustiger aan te doen in de winter, getriggerd door koude en kortere dagen. De lente zorgt ervoor dat we ontwaken en groeien en in de herfst oogsten we en bereiden ons voor op een nieuw begin.

Gedurende ieder seizoen en iedere cyclus is een bepaald element meer dominant en beinvloed hierdoor onze vitaliteit. Door een balans te bereiken tussen de verschillende elementen blijven we gezond en vitaal, wat een emotioneel gevoel van gezondheid geeft.

de Mamiel's filosofie is om balans te brengen in de overgangen tussen seizoenen en levenscycli.

Overige interessante feiten

  • Annee heeft een 'BSc Honours Degree' in Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) van de London College of Traditional Acupuncture, een BSc in Anatomie en Fysiologie van de Universiteit van Sydney en een diploma Aromatherapie van het Institut of Traditional Herbal Medicine and Aromatherapy. Daarnaast heeft ze Cosmetische acupunctuur opleidingen gevolgd in London (Mary Elizabeth Wakefield), New Yorl (Ping Zhang) en Los Angeles (Mary Elizabeth Wakefield). Een van haar mentoren was de oprichtster van de LIA Facial Therapy, Deborah Mitchell.

    Naar de producten ->