Facts & Figures
  • Bestaat sinds: 2015
  • Komt uit: Nederland
  • Oprichter: Giselle Habraken

Brandt kaarsen

Brandt kaarsen zijn pure, hand vervaardigde kaarsen van sojawax, loodvrij katoenen lont en gegeurd met zuivere extracten van planten en bloemen. Gemaakt in Utrecht. Geinspireerd op de jaren dat oprichter Giselle in New York City het ambacht van kaarsen maken leerde. De stijl van de kaarsen past overal bij; van een strak designhuis tot een romantische bruiloft.

Hoe puur zijn Brandt kaarsen?
Puur! De kaarsen worden gemaakt van duurzaam geproduceerd sojawas. Overblijfselen van de bonen worden verwerkt als diervoer. Bij de teelt worden geen pesticiden of herbiciden gebruikt. De bonen zijn niet genetisch gemanipuleerd en 100% biologisch afbreekbaar. Bij het branden van sojawas komen geen schadelijke (roet) stoffen vrij. Kaarsen van sojawas branden 30-45% kanger dan parafine (aardolie product) kaarsen.

De geur van Brandt kaarsen komt van zuivere - niet schadelijke -  planten-, bloemen en kruiden extracten van de beste kwaliteit. Speciaal voor Brandt in Europa gemaakt. Sojawas kaarsen branden 30-45 % langer dan parafine kaarsen.

Het lont van de kaarsen is van natuulijk katoenen platte draden, verweven met papierdraden. 100% lood en zink vrij. 

Labels, houtwol en touw van verpakkingen zijn alle van gerecycled materiaal. Inkt is milieuvriendelijk

The making off


Wat maakt Brandt kaarsen bijzonder?

De combinatie van kleinschalig, ambachtelijk gemaakt in Nederland, met zo puur mogelijke materialen. En mooie geuren.

Meer over Giselle

Giselle Habraken leerde het ambacht van kaarsen maken in Sunset Park, New York City. Terug in Nederland miste ze het kaarsen maken. En startte daarom haar eigen label Brandt kaarsen in 2015. Giselle wil je graag opnieuw kennis laten maken met het ambacht en de puurheid van duurzaam vervaardigde kaarsen.


Overige interessante feiten
Brandt kaarsen worden in kleine hoeveelheden gegoten. Alles gebeurt met precisie en zorg, van het voorbereiden van de kaars tot aan het labelen ervan.