Facts & Figures
  • Bestaat sinds: 2005
  • Komt uit: Nederland - Nepal
  • Oprichter: Cathelijne Lania

A Beautiful Story

Via de sieradenlijn van A Beautiful Story komen vele verhalen samen. Het verhaal van makers met een talent en hun fantastische vakmanschap. Het verhaal van de rijkdom van andere culturen en eeuwenoude tradities. A Beautiful Story knoopt deze verhaallijnen letterlijk aan elkaar vast in onder andere sieraden, zodat iedereen die hierin een rol speelt er een beetje gelukkiger van wordt.

A Beautiful Story creëert een winstgevende (fair trade) business met en voor hun partners in ontwikkelingslanden. Hun inspirerende producten brengen de rijkdom van culturen van over de hele wereld samen. A Beautiful Story creëert kansen voor talentvolle vakmensen in ontwikkelingslanden, zodat zij hun business op een eerlijke manier kunnen laten groeien.

Hoe fair trade is de lijn?
A Beautiful Story is fair trade in hart en nieren. Oprichtster Cathelijne Lania verliet haar job bij Douwe Egberts, om de Dambar Silver Factory in Nepal te helpen meer business te creeeren. Zodat de baan en dus het inkomen van de 20 zilversmeden behouden kon blijven. De eerste fair trade A Beautiful Story sieraden lijn, de Lucky Buddha Bracelets, was een feit. Via de Dambar Silver Factory kwam Cathelijne in contact met Beads for Life. Een groep vrouwen die sieraden maakte. Met als doel financiele onafhankelijkheid. De tweede A Beautiful Sieraden lijn werd in Nederland op de markt gebracht . Inmiddels werken 60 vrouwen voor Beads for Life. Alle sieraden worden hand gemaakt. In Nederland worden de kosten van A Beautiful Story zo beperkt mogelijk gehouden, zodat zoveel mogelijk terug kan vloeien naar het doel van A Beautiful Story: vakmensen in ontwikkelingslanden op een eerlijke manier aan een gezond inkomen helpen. 

Wat maakt A Beautiful Story bijzonder?
Onder andere de manier van samenwerken met de ateliers. De ateliers denken mee met het ontwerp van nieuwe collecties. En het vertalen van eeuwenoude technieken naar moderne sieraden. A Beautiful Story kent de wensen van de moderne Westerse vrouw. De sieraden ateliers vertalen deze in inspirerende collecties. 

Gebruikt door
Ken jij een celebrity die A Beatiful Story sieraden draagt? We horen het graag.

Meer over A Beautiful Story
De sieraden van  A Beautiful Story worden inmiddels ook in landen als Groot Britannie, Duitsland, Italie, Finland, Oostenrijk, Zwitsterland en Belgie verkocht. Een groter afzet gebied betekent meer werkgelegenheid voor mensen in ontwikkelingslanden. 

Overige interessante feiten
Begin 2020 werken er al 90 sieradenmakers in de twee ateliers (Beads for Life en Artisan Workshop) voor A Beautiful Story. Ze maken jaarlijks duizenden sieraden. Stuk voor stuk met de hand vervaardigd! En met liefde voor de technieken die gebruikt worden.

A Beautiful Story heeft een storytelling bijeenkomst gehouden voor de medewerkers van de winkel van het Rijksmuseum - waar de sieraden ook verkocht worden. De medewerkers zijn zo enthousiast over het verhaal achter te de sieraden dat ze zelf met liefde dragen. En  t liefst iedereen die in de winkel komt met A Beautiful Story sieraden naar huis laten gaan.