Moederdag tip - Vega bananenpannenkoekjes

Superlekker (vinden wij) en supermakkelijk en snel te maken. Te lekker om alleen een keer per jaar als Moederdag ontbijt of brunch te serveren!

Benodigheden pannenkoekjes

  • 1 (biologische) banaan
  • 2 eieren (bij voorkeur biologisch)
  • 1 theelepel (wijnsteenzuur) bakpoeder
  • 1 eetlepel rijstemeel (of speltmeel of ander meel)
  • Kaneel
  • Vanillepoeder of essence
  • Snufje (grijs zee - of Himalaya) zout

Toppings - enkele voorbeelden

  • Kokosboter (of roomboter als je niet perse vega wilt)
  • Blauwe bessen
  • Geraspte appel + stukje geraspte gember - zachtjes gestoofd
  • Banaan in plakjes
  • Geraspte kokos
  • Walnoten in stukjes
  • Kaneel, gemberpoeder
  • Extra zoet? - Maple syrup of jam

Bereiding

  • Prak de banaan
  • Splits de eieren - het eiwit in een aparte kom, de eidooiers bij de bananenprak
  • Voeg de overige ingredienten voor de pannenkoekjes bij de bananenprak
  • Klop de eiwitten stijf tot ze gaan pieken
  • Mix het bananenprak mengsel kort tot een glad geheel
  • Spatel de eiwitten voorzichtig door de bananenprak mix
  • Giet steeds drie pannenkoekjes van cira 10 cm doorsnede in een pan. 
  • Bak ze aan beide kanten goudgeel (niet te snel omdraaien dan loopt het deeg uit)
  • Houd ze warm tot gebruik.

Serveertip

Zet verschillende toppings in schaaltjes op tafel. Zodat iedereen haar/zijn favoriete topping kan kiezen. 

Mijn favoriet: De pannenkoekjes besmeerd met wat (kokos)boter. En belegd met gestoofde appel/gember + gehakte walnoten + extra kaneel & gemberpoeder. Soms voeg ik nog geraspte kokos toe.

Eet smakelijk & gezellige Moederdag!