Facts & Figures
  • Bestaat sinds: 2010
  • Komt uit: Nederland
  • Oprichters: Stephan Zeijlemaker & Rob van den Dool

YUMEKO

YUMEKO is het duurzame alternatief als het gaat om lekker slapen en baden. De groene keuze in kussens, dekbedden, beddengoed, dekens, handdoeken in alle maten en badmatten. YUMEKO gebruikt alleen de mooiste en lekkerste, natuurlijke materialen van de hoogste kwaliteit. Bovendien zijn YUMEKO's producten gemaakt met respect voor de medemens, dieren en planeet. Met een eco- en/of fairtrade certificaat. En niet duurder dan producten van vergelijkbare kwaliteit die niet eco zijn. Dit kan door een efficiënte distributie wijze.

Hoe biologisch is YUMEKO?
Veel van de producten om ons heen zijn gemaakt op een manier die slecht is voor mens, dier en milieu. Dat geldt ook voor dekbedden, kussens en bed- en badlinnen. En dat is helemaal niet nodig. YUMEKO wil laten zien dat lekker slapen en ook baden mooi, eco én betaalbaar kan. Dus zonder gif, zonder kinderarbeid en zonder dat dieren er voor lijden. Dat slaapt en baddert namelijk veel lekkerder. En het is beter voor de katoenboeren, hun kinderen, de eenden, de schapen, het land, de rivieren en de lucht. En gezonder en dus ook beter voor onszelf en onze kinderen.

Het GOTS (Global Organic Textile Standard) certificaat garandeert dat YUMEKO's katoen en onze wol puur biologisch zijn. De hele keten, van katoenplant en schaap tot dekbedovertrek en dekbed, voldoet aan de strengste biologische eisen. 

Het Fairtrade certificaat garandeert dat YUMEKO de katoenboeren en de vakmensen die YUMEKO's producten maken eerlijke lonen betalen. Ze krijgen een pensioen en een ziektekostenverzekering en werken normale werkuren. Vrouwen worden binnen de katoencoöperaties hetzelfde behandeld als mannen, van stemrecht tot hetzelfde loon.

Overige interessante feiten
YUMEKO's producten zijn van zeer hoogwaardige kwaliteit, maar betaalbaar, zodat zoveel mogelijk mensen eco kunnen slapen.

Yumeko is een Japanse meisjesnaam bestaande uit de woorden Yume en Ko. Ze betekenen "droomkind" of "droommeisje" en dat vinden we heel toepasselijk voor wat we doen. Een droom die we samen met u werkelijkheid willen maken.

Nu we webshop/event only zijn. En geen fysieke winkel meer hebben, hebben we geen YUMEKO meer in ons assortiment. In YUMEKO's webshop of in de store in Amsterdam kun je (h)eerlijk shoppen! Klik hier om naar YUMEKO's webshop te gaan.

Producten