Facts & Figures
  • Bestaat sinds: 1983
  • Komt uit: USA
  • Oprichters: Jeff & Tim & Mike & Chris Katke

Metagenics

Metagenics is een pionier op het gebied van nutraceuticals. Therapeutische powerfood supplementen die de genen beinvloeden, om zo de gezondheid van mensen te bevorderen. Opgericht in 1983 door vier broers vanuit 'a big idea': de juiste voeding kan mensen helpen een optimale gezondheid te krijgen, door positief te beinvloeden wat hen uniek maakt, onze genen. Metagenics oprichters waren er van overtuigd dat chronische ziekte veroorzaakt wordt door de interactie van genetische zwakte met levensstijl. En dat de juiste voedingssupplementen de aan ziekte onderliggende biochemische processen positief kunnen beinvloeden. In die tijd een vrij revolutionaire gedachte, er was hier nog heel weinig over bekend. Vandaag de dag is dit bekend als de nutrigenomie wetenschap - die de invloed van voeding bestudeert als een van de belangrijkste omgevings factoren voor genexpressie die gezondheid en ziekte patronen bepaalt. Metagenics is industrie leider op dit gebied.

Hoe puur is Metagenics?
Puur! Ze is niet op zoek naar korte termijn fixes, wel naar duurzame gezondheidsoplossingen voor mensen. De baanbrekende TLC programma's (Therapeutic Lifestyle Change) hebben al duizenden mensen wereldwijd geholpen hun gezondheid duurzaam te verbeteren. Intensief research heeft al tot veel patenten geleid voor door Metagenics ontwikkelde nutraceuticals producten of ingredienten. Labels die Metagenics gebruikt zijn transparant - Jaarlijks wordt Metagenics door drie organisaties gecontroleerd en gecertificeerd als Good Manufactering Pratice (GMP) bedrijf. Via verschillende programma's ondersteunt Metagenics passende goede doelen.

Wat maakt de Metagenics producten bijzonder?
Het feit dat Metagenics pionier is op haar gebied. En al sinds 1983 enorm veel research en ontwikkeling heeft gedaan op het gebied van nutraceuticals. Met veel innovaties en patenten als gevolg. Ze werkt samen met 15 instituten, waaronder Harvard Medical School en het Erasmus Medical Centre! Zes procent van de jaarlijkse omzet gaat naar R&D. Metagenics is vooral op therapeuten gericht, om deze te ondersteunen in het duurzaam verbeteren van de gezondheid van haar patienten. Met evidence-based nutraceutical formules.

Meer over Metagenics
Lees het interview met mede oprichter Jeff Katke