Thuis do tips van onze pedicure - mooie voeten

Van onze pedicure Lody een aantal voetverzorgingstips voor thuis. Om je voeten zo zacht mogelijk te houden/krijgen. Wist je trouwens dat gezonde voeten gerelateerd zijn aan het energie niveau van je lichaam? Niet raar als je weet dat je meridianen in je voeten uitkomen. Nog een reden om ze goed te verzorgen ;-).

Scrub je voeten een keer per week

Zo verwijder je dode huidcellen. Je voeten voelen meteen een stuk zachter en gladder aan. Heb je tijd & vind je het leuk je eigen beautyproducten te maken, maak dan eens je eigen scrub van Dode Zee en/of Himalaya zout, olie en eventueel essentiele olie van eucalyptus en mint. Krijg je al stress van het idee van zelf maken, don't worry. Er zijn superfijne klant en klare (professionele) alternatieven. Zoals de biologische scrubs van Botanical Beauty.

Eucalyptus mint, lavendel, roos of calendula. Deze gebruiken wij in de salon. Bijkomend voordeel van scrubben is dat de doorbloeding in je voeten gestimuleerd wordt. De olie in de scrub voedt de huid en geeft deze meteen een beschermend laagje.

Voet verwen tip: haal de scrub van je voeten met een warme lichtvochtige doek. Dat vinden je voeten heerlijk. En geef je voeten een fijne voetmassage na de scrub. Een lekkere massage olie voor de voeten is de Shankara Foot Oil of Botanical Beauty Eucalyptus Mint olie.

Voetenbadje

Wil je je voeten helemaal verwennen, maak een voetenbadje voordat je gaat scrubben. Je voeten worden schoon en zachter. Dode Zee, Himalaya zout of Epsom zout ontgiften meteen. WestLab heeft mooie badzouten met essentiele olien die verzorgen en tegelijkertijd aromatherapeutisch werken. Bijvoorbeeld Recover of Cleanse. In de salon gebruiken we dr Hauschka's multifunctionele Saliebad vaak voor voetenbadjes. Deze verwarmt of verkwikt en herstelt opgezwollen voeten. Bij regelmatig gebruik voorkomt het bad eelt en reguleert zweetvoeten.

Tip: Wil je ook eelt verwijderen. Doe dit voor het voetenbadje & het scrubben. Als je voeten droog zijn.

Zachte voeten - eelt verwijderen

Eelt onstaat op door veel wrijving of druk op een gebied op de voet. Bijvoorbeeld door het dragen van te kleine, knellende schoenen. Veel lopen op hoge hakken. Of sporten waar je veel druk op je voeten uitoefent. Er worden meer huidcellen aangemaakt, dan er aan de huidoppervlakte afsterven, die hopen zich op. Bij een droge huid wordt sneller eelt gevormd. Ook bij extreme zweetvoeten.

Zo goed als bij de pedicure met het speciale pedicure apparaat lukt het thuis meestal niet om eelt weg te halen. Maar met de volgende tips om eelt weg te halen & misschien nog wel handiger - te voorkomen - kom je een heel eind.

Wil je eelt weghalen, doe dit als je voeten droog zijn. Week dus niet je voeten eerst in water. Dat maakt verwijderen lastiger. Verwijderen doe je met een puimsteen of  voetvijl. Heb je echt een hele dikke hardnekkige laag eelt gebruik dan eventueel een eeltrasp. Wees er voorzichtig mee! Eelt mag weg, maar de huid van je voeten houd je liever heel ;-).

Zachte voeten - eelt voorkomen

Zijn je voeten na veel gescrub met de puimsteen eindelijk zonder eelt, dan is het wel fijn dit zo te houden. Eelt voorkom je (deels) door na het douchen, baden of voeten wassen je voeten goed af te drogen. En iedere avond je voeten in te smeren met een goede voetencreme of balm. Zonder paraffinum liquidum of petrolatum. Goedkope reststoffen uit de olie industrie. Deze leggen een laagje op je huid, die de huid afsluit. Je huid kan haar huideigen beschermfunctie niet meer uitvoere en wordt onder dat laagje droger en droger. Natuurlijke voetverzorgingsproducten ondersteunen juist de huideigen functies. Niet sexy, maar wel effectief; doe 's nachts na het aanbrengen van je voetencreme dunne (katoenen) sokjes aan zodat de creme goed kan inwerken.

Op blote voeten lopen is heerlijk, maar vooral op een harde vloer kan dit eelt veroorzaken. Bewaar je blote voeten momenten voor op het strand, in de tuin of andere zachte ondergrond. 

Niet vergeten - je nagelriemen

De basis voor mooie nagels, zijn verzorgde nagelriemen. Vergeet deze niet te verzorgen. Masseer een beetje nagelriem olie op je nagelriemen. En duw ze daarna eventueel voorzichtig naar achteren met een 'bokkenpootje'. Zo krijg je nagel een mooie vorm. Zowel Pinks Boutique als dr Hauschka hebben speciale nagelriem olien. Maar je kunt bijvoorbeeld ook een drupje cosmetische arganolie gebruiken. 

Bokkenpootjes hout

 

Heb je nog vragen? Laat ze weten!

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We geven je graag advies!