Huid- & haarverzorging tips voor de Wintersport

INDISHA Wintersport Huid-haarverzorgingstips

Je huid- en haar krijgen de nodige uitdagingen tijdens de wintersport! Maar geen nood, met wat handige aanpassingen in je verzorging, komen ze de wintersport goed door. In deze blog vier tips. Natuurlijk & effectief! 

Tip 1 Gebruik een rijke dagverzorging

Van gure, schrale wind naar een heerlijk zonnetje. Van kou op de piste, naar de warmte van apres ski hut, chalet of hotel. Je gezichtshuid moet nogal schakelen tijdens de wintersport. De koudere, drogere lucht zorgt ervoor dat je beschermlaagje van je huid dunner wordt. 

 • Een rijkere dagcreme of een paar druppels olie door je dagcreme vind je huid heerlijk! 
 • Liefst ook nog een product boordevol vitamines en anti-oxidanten (A,C, E) voor extra bescherming en herstel van je huid. 
 • Weetje: cremes met carotenen (o.a. wortelolie), bevatten provitamine A. Je huid zet die om in vitamine A in de hoeveelheid die het nodig heeft. Vitamine A is een sterke regenerende (anti verouderings) vitamine. 
 • Tip: gebruik je nachtcreme ook als dagcreme. Bij veel merken met een aparte dag- en nachtcreme is de nachtcreme rijker. 

Handig voor de wintersport cremes en olien uit ons assortiment zijn: Abloom Nachtcreme, Abloom Miracle Oil, Ayurvedische Kumkumadi Gezichtsolie en Moisturizer, dr Baumann SkinIdent Vitamin Cream (*1) en dr Hauschka Rozencreme. Van Abloom en Shankara zijn ook handige travelsetjes verkrijgbaar. Klik op de product linkjes voor meer informatie.

Tip 2 Gebruik zonbescherming

De zon, die door de witte sneeuw weerkaatst wordt, zorgt ervoor dat je makkelijk kunt verbranden. Een beschermend product met SPF is dan ook geen overbodige luxe. En dan bij voorkeur een met de natuurlijke filter zink oxide. En dan weer niet in nano vorm of gecoate nano vorm. Waarom?

 • Veel synthetische filters bevatte schadelijke stoffen voor je huid. Ze zijn huidirriterend, allergie triggerend of zelfs kankerverwekkend.
 • Een groot deel van de synthetische filters beschermt bovendien alleen tegen UVB straling - tegen verbranding -  en niet tegen UVA straling - tegen huidveroudering -.
 • Synthetische filter Oxybenzone is ook nog eens veroorzaker van pigmentvlekken. 
 • Zink oxide beschermt zowel tegen UVA als UVB straling. 
 • Titanium dioxide is ook een natuurlijke UV filter. Maar beschermt maar deels tegen UVA straling. 
 • Zinkoxide en titaniumdioxide in nano vorm wordt gebruikt om een witte waas in zonbeschermingsproducten tegen te gaan. Maar zijn twijfelachtig als het gaat om je gezondheid. En die van het waterleven. 
 • Vergeet ook de tere huid van je lippen niet.
 • Weetje: SPF zegt alleen iets over bescherming tegen UVB, niet over bescherming tegen UVA.
 • Onthouden: UVB is bescherming tegen verbranden (de B van Burning). UVA vooral als anti-aging bescherming (A van Anti-aging)

Het verschil met de natuurlijke filter zink oxide en een synthetische filter is dat de eerst een laagje op de huid legt en straling terugkaatst. Een synthetische filter trekt in je huid. 

Handig voor de wintersport SPF producten met natuurlijke filter, zonder witte waas. Favoriet in ons assortiment zijn: Raw Elements Zonnebrand Spray SPF50, Stick SPF 50 (handing in je broek- of jaszak),  Hynt Beauty SunPrep SPF 25, deMamiel Daily Hydrating Nectar SPF 30 (huidtint), Abloom Getinte Dagcreme SPF30Botanical Beauty Zonnebrandcreme SPF 20Hurraw Lipbalm Sun SPF15

Tip 3 Anti Pluis Haarverzorging

Van het dragen van de meeste ski/snowboardmutsen en/of helmen kan je haar lekker statisch worden. Je shawl kan hier nog een extra zetje aan geven. Het schuren van helmen vind je haar ook niet even top. Met beschadigde haarpunten en/of pluizig haar tot gevolg. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten. Een paar eerste hulp tegen pluizig, beschadigd haar tips:

 • Gebruik shawls, mutsen van natuurlijke materialen. Wordt je haar minder statisch van!
 • Masseer je haarpunten iedere ochtend en avond in met een (haar)olie om deze te beschermen en te repareren. 
 • 's Avonds een haarmasker met deze olie kan ook. Masseer in, doe een handdoek om je haar. En was met shampoo uit voordat je gaat slapen. In de ochtend mag natuurlijk ook, als je voldoende badkamertijd hebt. 
 • Saar Soleares shampoo is speciaal ontwikkeld tegen pluizig haar. 
 • Gebruik een zijden kussensloop of bonnet (slaapmuts). Helpt echt tegen pluis! Een goede site hiervoor is Lilysilk

Tip 4 Spier ontspanning

Van je kantoor- of autostoel naar de hele dag in ski-, snowboard- of langlauf houding op de piste... Je spieren zijn je dankbaar ;-). Niets zo heerlijk dan je spieren verwennen en verzorgen met heerlijke spierontspannende producten. Bijvoorbeeld:

 • Een spierontspannende olie. Zoals de Muscle Release Oil van Shankara Naturals.
 • Heb je de luxe van een bad in je wintersportverblijf. Dan is spierontspannend Epsom zout van WestLab heel fijn. Nog heerlijker is het  Recover Badzout van WestLab, waaraan extra spierontspannende essentiele olien van witte wilg, arnica, eucalyptus en munt, zijn toegevoegd.

 Geniet van je wintersport vakantie!!

 

  

(*1) Je hebt wachtwoord BAUMANN nodig om bij de dr Baumann producten te komen. Hier wordt vanzelf naar gevraagd.