Zo herstel je je huid na de zomer

Huidverzorging na de zomer

Zon, zee, strand, zwembad, airco - je huid krijgt wat te verduren in de zomermaanden. Wees daarom extra lief voor je huid na de vakantie. Deze tips helpen.

Water drinken

Drink voldoende water om je lichaam en je huid van binnenuit te hydrateren. Begin 's ochtends met een glas lauwwarm water met citroensap. Dit helpt je spijsvertering op gang te komen. En helpt je darmen. Waardoor je minder kans hebt op een opgeblazen gevoel. 

Heb je moeite met water drinken? Probeer eens bulk te drinken. Twee of drie keer per dag een paar grote glazen. Zo kom je aan je litertjes. Een natuurlijk smaakje toevoegen kan natuurlijk ook. 

Zachte scrub

Of je nu aan het strand of in de bergen hebt gezeten, grote kans dat je huid extra vuil heeft opgepikt. Wat je poriën kan verstoppen. Zacht exfolieren helpt! Bijvoorbeeld met dit milde DIY koffie scrub en masker in een. Reinigt diep, verwijdert dode huidcellen en verzorgt in een!

Koffie scrub masker

Recept DIY scrub en masker

Je hebt nodig: 1 el gemalen koffie, 1 el bentoniet klei, 1/2 el vloeibare kokosolie. Evt wat koudgeslingerde honing bijmengen.

  • Meng koffiepoeder met klei. Voeg de kokosolie toe en meng goed.
  • Breng aan op je gezicht, hals, decollete.
  • Scrub zacht met draaiende bewegingen. NOOIT boenen, dan beschadig je je huidbarriere. Dat wil je niet. 
  • Laat 15-20 minuten inwerken.
  • Spoel al met lauwwarm water.
  • Breng daarna hydraterende toner/serum en dag- of nachtcrème aan.

Geen zin of tijd om zelf te maken? Dan is de Abloom Enzym Peeling een aanrader. Je brengt het aan als een masker. 8-10 laten inwerken. Afnemen en klaar. Natuurlijke peptiden van ananas en papaya zorgen voor het peeling effect.

Masker

Geeft je huid een herstellende boost met een hydraterend of collageen boost masker. Bijvoorbeeld van dr Hauschka, Shankara, Abloom of dr Baumann. 

Huidverzorging plus

Las wat extra vitaminen, mineralen en andere nutrienten in je huidverzorgings routine in. Om je huid te herstellen van veel zon, te hydrateren en veroudering tegen te gaan. Hieronder een rijtje met nuttige werkstoffen voor huidherstel na de zomer.  Ook tijdens de zomer helpen ze je huid beschermen en sneller te herstellen.

Vitamine C

Een sterk anti-oxidant, dat helpt schade door de zon te herstellen, ontstekingen te verminderen en een minder doffe teint te geven. Helpt ook pigmentvlekken tegen gaan. En is nodig voor collageen productie. Essentieel voor een steviger, elastische huid. Fijne producten hiervoor zijn bijvoorbeeld de Liposome Vitamin van dr Baumann, het Vitamine C serum van Hynt Beauty, Ablooms Nachtcreme.

Vitamine E

Nog zo'n krachtige anti oxidant. Vitamine E helpt je huid beschermen tegen schade door vrije radicalen veroorzaakt door UV straling. Het verzacht de huid en hydrateert. Op ingredientenlijsten zie je het vaak als Tocopherol. Deze vitamine zit in heel veel verzorgingsproducten voor je gezicht. In ons assortiment bijvoorbeeld in dr Baumann Liposomen of cremes, Abloom cremes, Hynt Vitamin C Serum. Voor een extra boost zijn de Vitamine E ampullen van dr Baumann fijn. 

Vitamine A

Een zeer krachtige anti-aging vitamine. Ook wel Retinol genoemd. Als plantaardige variant in Bakuchiol. Of als provitamine A (beta caroteen), dat omgezet kan worden in vitamine A. Deze vitamine is essentieel om je huid te repareren en te regenereren. En kan zonschade, fijne lijntjes en rimpels verminderen. Bakuchiol vind je in INIKA's Bakuchiol serum en deMamiel Essential Eye Fix. Provitamine A of retinol in veel cremes, serums of gezichtsolien. Voor een boost kun je ook kiezen voor een vitamine A ampul van dr Baumann. 

Vitamine B3 - Niacinamide

Deze geeft een mooiere huidtextuur, vermindert roodheid en vermindert door de zon veroorzaakte donkere vlekjes. Producten met Niacinamide zijn o.a. dr Baumann ampul Niacinamide, Hynt's Vitamine C ester, Shankara's Anti Age Serum en Boost & Lift de super anti-aging formule van LaViesage.

Vitamine D

Deze vitamine is gelieerd aan meer dan 2000 lichaamsprocessen! En essentieel voor een gezonde huid. Door exposure aan zonlicht, maakt je lichaam vitamine D aan. In de winter en wanneer je minder in de zon komt zijn vitamine D supplementen een must. Alleen uit voeding haal je onvoldoende. Vette vis, vlees en eieren bevatten vitamine D.

Omega-3 vetzuren

Essentieel voor een gezonde huidbarriere. Helemaal als je ouder wordt. Je huid wordt dan van nature dunner. Waardoor je sneller vocht verliest. En je huid droger wordt. De zomer helpt hierbij niet mee. Omega 3 gaat ook ontstekingen tegen. LaVieSage SkinBalance is een omega-3 supplement, speciaal gericht op de verbetering van je huidbarriere.

In voeding vind je omega 3 in vette vis en bijvoorbeeld walnoten. Tegenwoordig komen er steeds meer plantaardige omega 3 supplementen. Een goede ontwikkeling. Alleen hebben de visolie varianten nog een krachtiger werking voor je huid.

Koop je een omega-3 supplement van visolie, let er op dat deze van zuivere visolie is gemaakt. En een hoge concentratie werkstoffen EPA en DHA.

Zink

Zink is belangrijk voor een goede huidbarriere. En voor celdeling - aanmaak van nieuwe cellen. Ook helpt het een geirriteerde huid te verzachten. Natuurlijke zonnebrandcremes op basis van zink oxide beschermen zo niet alleen tegen uv-schade, maar verzachten ook de huid. De krachtige anti-oxidant formule SkinProtect van LaVieSage bevat o.a. zink.

Collageen

Collageen zit overal in je lichaam en zorgt voor stevigheid en minder kans op fijne lijntjes en rimpels. Na een zonnige zomer extra handig! Omdat UV straling huidveroudering stimuleert. Vanaf je 30e neemt je collageen productie af.

Collageen smeren heeft weinig zin. De deeltjes zijn normaliter te groot om in je huid te komen. Wel kan huidverzorging ingredienten bevatten die de aanmaak van collageen bevorderen. Zoals het Collageen Boost Mask van Abloom. Vitamine C is een van de ingredienten die nodig is voor collageen aanmaak.

Het meest effectief zijn supplementen die je huid de bouwstenen aanleveren om collageen aan te maken kunnen wel helpen. Boost & Lift of SkinBase van LaVieSage zijn voorbeelden hiervan 

Hyaluron zuur

Superbelangrijk voor de hydratatie van je huid. Helpt je huid vocht vasthouden. Kan echt een verschil maken in je huidverzorging na de zomer. Zit in veel serums en gezichtscremes. 

Alg extracten

Leg maar eens een stukje gedroogde alg in water. En zie hoeveel water deze kan opnemen. Alg extracten in huidverzorgingsproducten zijn heel effectief voor de hydratatie van je huid. Veel natuurlijke huidverzorgingsproducten gebruiken ze. Zoals Abloom, Shankara en Hynt Beauty.

Duizelt het je? En weet je niet waar je moet beginnen? Goed nieuws. In veel gezichtsverzorgingsproducten zit al een combinatie van een deel van bovenstaande ingredienten. 10 verschillende potjes, ampullen of flesjes zijn niet nodig!  

Niet vergeten

Naast de extra's om je huid een boost te geven na de zomer, zoals een scrub, masker of ampul blijft je dagelijkse huidverzorgingsroutine uiteraard belangrijk. Milde reiniging, hydraterende toner, serum of lotion, verzorgende dag-, nachtcreme en/of olie en naar keuze dagelijks UV bescherming om huidveroudering te vertragen.