Mei 2023.  Loveli heeft een geheel nieuwe zonnebrandcreme ontwikkeld. Over een ingredient Triheptanoin had ik vanuit onderzoeken die er zijn nog mijn twijfels of deze helemaal veilig is (zie de uitleg bij de ingredienten).  Vanuit de onderzoeken en uitleg die ik van de Loveli specialisten heb ontvangen, blijkt dat het ingredient in de Loveli zonnebrandcreme veilig is om zelfs voor kleine kinderen te gebruiken. Zie meer uitleg bij het product.

   

De Loveli zonbescherming met SPF 30 of 50 smeerde superfijn. En beschermde goed. Waarom deze toch niet meer verkrijgbaar is lees je hieronder.

Bericht van Linda - oprichter van Loveli

Bij controle van onze zonnebrandcreme hebben we een productiefout ontdekt. Er zijn ingrediënten in de zonnebrandcreme aangetroffen die er niet in horen te zitten. Naast de natuurlijke UV filter zink oxide zijn er 3 synthetische filters gevonden die niet in de zonnebrandcreme thuis horen. Ook zit er een ander conserveringsmiddel in dan de bedoeling was.

Wij balen hier ontzetten van, want we waren er juist o zo trots op dat we een 100% natuurlijke zonnebrandcreme konden bieden. Die nu toch niet helemaal natuurlijk blijkt door een productie fout.

Als je niet gevoelig bent voor een van de 4 ingredienten die niet in de zonnebrandcreme horen, is de zonnebrandcreme veilig voor je. De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit heeft dit bevestigd.

De ingredienten die niet in het product horen, niet op het etiket staan, maar wel in het product zitten zijn:

  • Ethylhexyl(octyl) methoxycinnamate (Octinoxate)
  • Homosalate
  • Butylmethoxydibenzoylmethane (Avobenzone)
  • 2-Phenoxyethanol

We balen hier als een stekker van en we zijn aan het uitzoeken hoe deze productiefout heeft kunnen gebeuren. Maar dit betekent voor nu dat we niet hebben gegeven wat we hebben beloofd. En dat we de zonnebrand zoals deze nu is niet meer kunnen verkopen.

Hoe heeft dit kunnen gebeuren?

Deze zonnebrandcreme is ontwikkeld in samenwerking met een ander lab dan Loveli's vaste lab. Zelf was Loveli al jaren bezig met het ontwikkelen van een natuurlijke zonnebrandxreme op basis van zinkoxide, maar we waren nooit tevreden. Tot Loveli 2 jaar geleden besloot samen te gaan werken met een ander bedrijf dat tegelijk met Loveli al jaren bezig was geweest met het onwikkelen van een pure zonnebrandcreme en een oplossing had gevonden. Samen is toe het unieke recept voor de Loveli zonbeschermingscreme gemaakt.

Dat is eerst door 3 verschillende laboratoria getest op de juiste SPF. Daarna zijn de testen en certificaten nog gecontroleerd door een onafhankeljk adviesbureau. Toen alles klopte is de productie gestart. Hoe het kan dat er toch synthetische uv filters in de zonnebrandcremes terecht is gekomen weet Loveli helaas nog niet zeker. Omdat Loveli geen enkel risico wil nemen is de samenwerking met het andere lab gestopt. En gaat Loveli weer in eigen lab verder met het ontwikkelen van een echt 100% natuurlijke zonnebrandcreme. Alleen is dit niet eenvoudig, dus kan het nog een duren voordat er weer een Loveli zonnebrandcreme komt.

Overige producten Loveli veilig!

Alle andere Loveli producten worden van begin tot eind in het eigen Loveli Lab ontwikkeld en geproduceerd. Daar is veel meer controle op en is de kans op een fout ontzettend klein.

Reactie Jeanine

Ook bij ons thuis hebben we afgelopen zomer ook de Loveli zonnebrandcreme gebruikt. Omdat deze lekker smeerde en helemaal geen witte waas gaf was deze favoriet van de kinderen. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik verbaasd was dat het Loveli gelukt was om een 100% natuurlijke zonnebrandcreme SPF 30 & SPF 50! te maken die zo makkelijk smeerde en helemaal geen witte waas achter liet. Maar het nieuwe ingrediënt dat hiervoor zou zorgen, leek helemaal oke.  De vier ingrediënten die niet in de zonnebrandcreme thuishoren zijn dit echter niet, helaas.

Foute ingredienten

Waarom willen wij deze vier ingrediënten niet in de producten in ons assortiment hebben? 

  • Octinoxate: is eenvan de meest gebruikte synthetische UV filters wereldwijd. Geen fijne. Het filter heeft een hormoonvestorende werking. En kan biochemische processen in je lichaam verstoren. Bij blootstelling aan de zon worden vrije radicalen gevormd. Deze zijn schadelijk voor je gezondheid/versnellen veroudering. Ook is dit UV filter schadelijk voor het milieu
  • Homosalate: ook een synthetische UV filter. Werkt hormoonverstorend. Kans op huidirritatie. Kan schade aan je organen aanrichten. Schadelijk voor het milieu
  • Avobenzone: UVA - filter. Mogelijk kankerverwekkend. Hoge kans op een allergische huidreactie. Negatieve impact op het immuunsysteem. In combinatie met Octinoxate wordt deze filter bovendien snel afgebroken, waardoor deze snel zijn functie verliest.
  • 2-Phenoxyethanol: Een conserveermiddel. Die irriterend kan zijn voor je huid, ogen en longen.

Maar wees niet bang, je zal niet meteen wat krijgen als je een zomer deze zonnebrandcreme hebt gesmeerd. Persoonlijk zou ik een restant echter niet meer gebruiken en terugsturen.

Overige Loveli producten prima

De overige Loveli producten kun je met een gerust hart blijven gebruiken!  Linda van Loveli en haar team, zijn heel nauwkeurig in de formulering van producten. Deze zonnebrandcreme was zoals je hierboven hebt kunnen lezen het eerste product dat niet van A tot Z in eigen lab werd gemaakt. Het Lab waarmee gewerkt werd, leek in eerste instantie super betrouwbaar. Maar heeft toch een productie fout gemaakt. 

Terugsturen Loveli Zonbescherming

Heb je nog Loveli Zonbescherming SPF 30 of 50 en wil je je geld retour? Stuur een mailtje naar linda@loveli.care Loveli stuurt je vervolgens instructie hoe je je zonnebrandcreme terug kunt sturen. En stort je rechtstreeks het aankoopbedrag terug.

Wat dan smeren?

Gezond smeren en toch geen witte waas? Veel bij ons gekozen producten zijn:

Klik op de productnaam voor meer informatie over het product. Zon veilig!