Manuka New Zealand

Manuka New Zealand’s Manuka honingen zijn 100% natuurlijke monoflorale Manuka honingen uitsluitend afkomstig uit Nieuw Zeeland. Gewonnen uit haar eigen bijenkorven of afkomstig van externe imkers uit Nieuw-Zeeland. Manuka New Zealand produceert, verwerkt en verpakt al haar monoflorale Manuka Honingen in Nieuw Zeeland.  En test al haar monoflorale manuka honingen op de werkzame bestanddelen: Methylglyoxal (MGO), Dihydroxyaceton (DHA) en Hydroxymethylfurfural (HMF) -niveaus. En kleur, geleidbaarheid, smaak, aroma, aanwezigheid van het Manuka-type pollen, vochtgehalte en microbiologische parameters.

Wat is Manuka honing?
MGO Manuka Honing komt van de inheemse Manuka struik (Leptospermum scoparium) in Nieuw Zeeland die al meer dan 80 miljoen jaar in dit ongerepte, ruige landschap in het wild groeit. Als gevolg van de unieke klimatologische omstandigheden en de geïsoleerde ligging van Nieuw-Zeeland, heeft de Manuka struik een uitstekende en vooral unieke zeer krachtige bio-activiteit ontwikkeld. De autochtone Maori gebruikten de bladeren en schors van de Manuka struik voor een scala aan inwendige en uitwendige kwalen. In 1839 werden de eerste honingbijen door Europese kolonisten naar Nieuw-Zeeland gebracht. Gedurende bijna honderd jaar bleven de voordelen van Manuka honing onbekend. Pas in de laatste decennia zijn de opmerkelijke eigenschappen van Manuka honing ontdekt.

De speciale kwaliteiten en eigenschappen van MGO Manuka honing zijn in geen andere honing op de planeet te vinden. Manuka honing is het enige 100% natuurlijke product dat van nature hoge niveaus Methylglyoxal (MGO) bevat.  Het is bekend dat Manuka honing in de juiste sterkte het lichaam voedt en het zelfherstellend vermogen ondersteunt.

Wat maakt Manuka honing speciaal?
Manuka honing is de eerste honing die zo uitgebreid onderzocht is en erkend wordt om zijn bijzondere natuurlijke eigenschappen. Deze zeldzame honing wordt slechts een paar weken per jaar geproduceerd wanneer de Manuka-boom in bloei staat. Manuka-nectar levert de speciale natuurlijke verbindingen die Manuka honing tot de meest gewaardeerde honigsoort maken – een combinatie van de eeuwenoude eigenschappen van honing en de krachtige eigenschappen van de Nieuw-Zeelandse Manuka-boom.

Hoe puur is de honing?
De belangrijkste maatregel voor het beschermen van Manuka Zealand's monoflorale manuka honing betreft de plaatsing van de korven: hiervoor worden afgelegen, ongerepte locaties gekozen op grote afstand van landbouwgrond. Hierdoor is het risico op aanwezigheid van herbiciden en pesticiden op deze locaties minimaal.

100% Nieuw Zeeland; 100% betrouwbaar, 100% meetbaar, 100% origineel!

Alle producten →

Producten

Manuka honing 250+ | INDISHAManuka Honing 100+ | INDISHA

Manuka New Zealand

Manuka New Zealand honing

€40.50