Facts & Figures
  • Bestaat sinds: 1987
  • Komt uit: India
  • Oprichter: Maharishi Mahesh

Maharishi Ayurveda

Ayurveda is de oudste holistische gezondheids- en welzijnsleer ter wereld. Alle Maharishi Ayurveda producten zijn ontwikkeld volgens deze leer. Met als missie in jouw gezondheids behoeften te voorzien met de beste ayurvedische producten mogelijk. Geformuleerd om balans te herstellen en te houden, waar een disbalans bestaat.

De producten worden vervaardigd aan de hand van de duizenden jaren oude recepturen en het klassieke, deels zeer arbeidsintensieve en kostbare productie proces. Alleen de beste ingrediënten worden gebruikt. Met gebruik van hele planten en authentieke auyrvedische ingrediënten worden formules gemaakt die een maximaal effect hebben op geest, lichaam en emoties. Authentiek, puur, effectief en veilig. Voor Europa worden de productiebedrijven in India gecontroleerd door onafhankelijke, gecertificeerde Europese laboratoria. 

Wat maakt de Maharishi  Ayuveda producten bijzonder?
Het Ayurvedische uitgangspunt voor de formules; ziekte is een uiting van disbalans is, niet de veroorzaker er van. Herstel en behoud van de natuurlijke balans resulteert in een goede gezondheid. De grondlegger van het merk, Maharishi Mahesh, die de oeroude Ayurvedische leer samen met toonaangevende experts eind jaren 70 van de vorige eeuw, tot zijn grondbeginselen heeft teruggeleid en nieuw leven in geblazen. Plus wereldwijd aandacht gecreëerd voor deze leer (Maharishi Ayurveda® )

In 1997 heeft het “All India Ayurvedic Congress” officieel bevestigd dat Maharishi Ayurveda® de meest effectieve en opnieuw complete belichaming van het traditionele ayurvedische gezondheidssysteem is. Het in 1907 opgerichte All India Ayurvedic Congress is de grootste ayurvedische vereniging in India met meer dan 300.000 ayurvedische geleerden als lid.

Meer over Maharishi Mahesh
Grondlegger van de wereldwijde Transcendental Meditation® beweging. In 1959 startte hij zijn 'reis' om deze  eeuwenoude vorm van meditatie wereldwijd te laten herleven. En zo mensen te helpen een leven te leiden zonder stress,  met innerlijke rust. Als onderdeel van zijn 'reis' om eeuwenoude Indiase wijsheid internationaal te delen, introduceerde hij Ayuveda - letterlijk vertaald 'de wetenschap van het leven'-  in de Westerse wereld. 

Maharishi ('grote ziener') werd omringd door de belangrijkste Auyurvedische experts uit India. En was onverbiddelijk wat betreft de authenticiteit en de zuiverheid van de oude Ayurvedische formules. Hij verwierp formules als deze maar iets afweken van de originele receptteksten of niet puur genoeg waren. Dezelfde basis hanteert Maharishu Ayurveda: authentiek, pure, effectief, veilig. 

Overige interessante feiten
De Ayurvedische leer gaat uit van drie 'dosha' types. Vata, Pitta en Kapha. Wil je weten weten welk type jij bent? Doe dan de test.