Julia Otilia

Bewust gecreeerde verfijnde sieraden, geinspireerd door de natuur. Julia's grote inspiratiebron. Sieraden van natuurlijke, duurzame materialen. Ontworpen door Julia. En met liefde en zorg, handgemaakt door een klein gespecialiseerd atelier op Bali. Fair trade.

Hoe puur zijn Julia's sieraden?
Verfijnd en heel puur! Alle materialen die gebruikt worden, worden heel bewust gekozen. De basis van de meeste sieraden is gerecycled sterling zilver, Deels verguld. Daarnaast worden oorspronkelijke natuurlijke materialen gebruikt als natuurijke parels van kleine familiebedrijfjes die Julie tijdens haar omzwervingen ontmoet heeft, zorgvuldig gekozen zaden en noten uit het Himalaya gebergte en gecertificeerd hout uit Indonesie. 

Alle sieraden worden fair trade gemaakt door een klein gespecialiseerd atelier op Bali. Door Julia's sieraden te dragen steun je getalenteerde lokale vakmensen en hun families met huisvesting en opleiding. Een deel van de eind 'montage' wordt in Nederland gedaan. Op deze manier is de gehele productie keten transparant en zuiver.

De ontwerpen van Julia zijn tijdloos. Bedoeld om jaren gedragen te worden. Nieuwe collecties ontstaan door inspiratie. Niet omdat ieder seizoen een nieuwe collectie uitgebracht moet worden.

Voor iedere bestelling die wij bij Julia plaatsen wordt een boom geplant in de Amazone jungle - om ontbossing tegen te gaan. 

Wat maakt Julia's sieraden bijzonder?
De combinatie van verfijnde door de natuur geinspireerde ontwerpen van minimalistisch Scandinavisch design, bewust gekozen duurzame materialen, fair productie.

Julia: "Want alleen door goed te doen, kunnen we de vederlichte zachtheid in onze harten voelen. En niet alleen de schoonheid om ons heen zien, maar ook onze eigen innerlijke schoonheid."

Julia gelooft dat als je doet wat je hart je ingeeft, je de subtiele cadeautjes die het leven je geeft kunt bevatten en waarderen. Haar passie is  om de fijnste details van de natuur te vangen in haar sieraden. De stilte van een spiegelglad meer. De wervelende dans van een vallend blad. Of de zachtheid van een ontluikende bloem. De basis hiervoor werd gelegd tijdens haar jeugd in Zweden, waar Julia uren doorbracht in de ongerepte schoonheid van bossen en eilanden. Dit zie je terug in al haar ontwerpen: minimalistisch Scandinavisch design, waar de schoonheid van de ongerepte natuur in 'gevangen' is. 

Meer over Julia
Julia is geboren in Zweden, heeft vele omzwervingen gemaakt en woont nu in Nederland.