Facts & Figures
  • Bestaat sinds: 1979
  • Chi:Chi
  • Komt uit: Nederland
  • Oprichter: Ton Beljon

Chi - Natural Life

Chi Natural LifeChi Natural Life is specialist in aromatherapie. Ze wil het bewustzijn van de positieve werking van natuurlijke producten op de gezondheid vergroten. De chi producten bevorderen de natuurlijke balans tussen lichaam en geest en zorgen voor meer Chi, levensenergie!

Hoe puur is Chi?
Heel puur. Chi ontwikkelt en verkoopt eerlijke, 100% natuurzuivere producten met een gegarandeerde kwaliteit. Deze gezondheidsproducten, worden zoveel mogelijk biologisch en met Europees biologisch keurmerk geproduceerd. Herkenbaar aan de groene vlag met Europese sterren er op.

Over de hele wereld selecteert Chi, zoveel mogelijk biologische oliën en werken met de meest recente oogsten, direct van de boer of producent. Alle gebruikte ingredienten worden geverificeerd of ze eko, geteeld of uit de ongerepte natuur zijn. Chi is aangesloten bij SKAL, een controlerende en onafhankelijke instantie voor biologische kwaliteitsprducten. Alle Chi producten zijn dierproefvrij. Getest op mensen, niet op dieren!

De specialisten achter Chi

Ellen Wagenaar is één van de meest ervaren aromatherapeuten van Nederland. Ellen is gediplomeerd aromatherapeut, schoonheidsspecialiste en docente. Ze heeft zich naast aromatherapie gespecialiseerd in vele andere therapieën en massages waaronder ook edelsteenmassage. 

Drs. Harmen Rijpkema is medisch antropoloog, aromatherapeut en auteur van vele artikelen en diverse boeken over aromatherapie, waaronder het Aromecum. Met meer dan 35 jaar ervaring in aromatherapie geeft hij diverse cursussen en opleidingen rondom dit bijzondere thema.

Drs. Ton Beljon heeft bijna 30 jaar ervaring in de ontwikkeling van natuurproducten voor de algemene gezondheid van mens en dier. Hij is met name gefascineerd door het natuurlijke herstelvermogen van de mens. Daarom initieert hij en sponsort hij met name onderzoek, zowel empirisch als wetenschappelijk, van de toepassingsmogelijkheden van aromatherapie in het stimuleren van de gezondheid. 

Overige interessante feiten
De Chinezen zijn de ontdekkers van de essentie of levenskracht van planten en noemen het Chi. Deze symboliek vind je terug in het Chi logo en op de meeste verpakkingen als onderdeel van de geometrische levensbloem: ‘the flower of life’. De levensbloem is een eeuwenoud en positief symbool. Afbeeldingen hiervan zijn over de hele wereld teruggevonden. Vaak op religieuze plaatsen, in Egyptische en Indiase tempels en zelfs Leonardo da Vinci heeft deze getekend. Er wordt gezegd dat dit symbool een helende werking heeft. Deze levensbloem is al sinds 2000 gelinkt met de Chi gezondheidsproducten.

Van de winst  stelt Chi International elk jaar minimaal 3% ter beschikking voor het sponsoren van verder wetenschappelijk onderzoek naar aromatherapie, zorgprojecten met aromatherapie en voor projecten van het Wereld Natuur Fonds (WNF).