Een prachtige samenwerking tussen Werfzeep & de kunstsector. Terwijl iedereen zijn handen 'suf' wast met zeep in verband met Corona, wordt de kunstsector bijna om zeep geholpen. Werfzeep vond het niet fijn om reclame te maken met hun zepen die je handen niet stuk, maar zacht wassen, terwijl zoveel bedrijven het moeilijk hebben (bescheiden als ze zijn).

Dit initiatief is dan ook super. Je koopt een gedicht van een bekende Nederlandse of Vlaamse dichter en krijgt er een fijne Werfzeep voor schone zachte handen bij! Een heerlijke mild geurende zeep op basis van o.a. kokos, avocado en saffloer olie. 

In de wikkel van de zeep is het gedicht gedrukt. Een gedicht van 20 seconden, precies de tijd waarin je je handen te wast.

De zepen zijn zo Limited Edition dat we ze niet via de webshop kunnen verkopen. Je kunt er wel een winnen! 

Win een van de zes zepen

Wij mogen zes van deze dichtzepen weggeven! Wil je ook zo'n wonderschone zeep winnen? 

  • Nodig: een door jou gemaakt gedicht van maximaal 20 seconden. Met een willekeurig onderwerp OF waarin je dicht waarom jij een van de Wonderschoon zepen verdient.
  • Post een tekstbericht als reactie op onze Instagram of Facebook post van de Werfzeep Special of een video met je gedicht. En tag #indishanl en #werfzeep.
  • Je kunt tot en met zondag 4 april 20. 00 uur inzenden.
  • Zondagavond maken we bekend wie de zes Werfzeep Wonderschoon zepen gewonnen hebben.

De dichters achter deze zepen

Rodaan Al Galidi; een bekende in het literaire landschap die veel verschillende dichtbundels op zijn naam heeft staan. En nu ook een wonderschone zeepwikkel! 

Dorien Dijkhuis; leest poëzie het liefst hardop, ze nodigt je uit haar gedicht voor te dragen aan het beeld in de badkamerspiegel. 

Maud Vanhauwaert; deze Vlaamse dichter streeft ernaar poëzie publiekelijk te maken, en treedt nu zelfs via de zeepwikkel je poriën binnen. 

Lees hier meer over het ontstaan van deze zepen in Werfzeep's blog.

Waarom wast Werfzeep je handen zacht?

De zepen van Werfzeep worden gemaakt van puur en alleen verzeepte, koudgeperste olien + essentiele olien en plant- en kruiden extracten. Hierdoor bevat de zeep onder andere glycerine. Een huideigen ingredient dat in de bovenste huidlaag zit en zorgt dat je huid vocht kan aantrekken en vasthoudt. In fabrieksmatige geproduceerde zepen zit meestal geen glycerine meer. Door het ambachtelijke verzepingsproces van Werfzeep blijven bovendien restanten van de gebruikte olien in de zeep. Deze verzorgen je handen. 

Ingredienten

De Wonderschoon zepen bevatten de volgende ingredienten:

Kokosolie*, olijfolie*, natriumhydroxide^, water, cacaoboter*, neemolie*, saffloerolie*, avocado-olie*, etherische sinaasappelolie*, etherische lavandinolie*, etherische cederolie, castorolie*, etherische steranijsolie*, elemihars, etherische petitgrainolie*, houtskool, annattozaadextract.


INCI (gelijk aan de verpakking, internationale naamgeving): cocos nucifera oil*, olea europaea fruit oil*, sodium hydroxide^, aqua, theobroma cacao butter*, *, melia azadirachta seed oil*, parfum◊, persea gratissima oil*, ricinus communis oil*, bixa orellana seed extract, charcoal powder, linalool°, farnesol°, geraniol°, d-limonene°.

*van gecertificeerd biologische herkomst, ^verandert olie in zeep, niet aanwezig in eindproduct, 100% biologische etherische oliën, °natuurlijk bestanddeel van etherische olie.