Facts & Figures
  • Bestaat sinds: 2006
  • Komt uit: Nieuw Zeeland
  • Oprichter: Kerry Paul

Manuka Health

Manuka Health is een premium merk uit Nieuw Zeeland. Met kwaliteits producten op basis van de unieke Nieuw Zeelandse geneeskrachtige Manuka honing en propolis. Waarvan de werking is onderbouwd door weten-schappelijk onderzoek. Een gehalte vanaf 100+ van het bioactieve component Methylglyoxaan (MGO) geeft de honing haar antibacteriele, verzachtende werking. Manuka honing is het enige 100% natuurlijke voedingsmiddel en dus ook de enige honing wereldwijd met MGO gehaltes van 100 en meer. 

Hoe duurzaam is Manuka Health?
Nieuw Zeeland's inheemse flora & fauna heeft zich meer dan 80 miljoen jaar, ver buiten de bewoonde wereld, ontwikkeld. Wat geleid heeft tot een aantal van de hoogste gehaltes aan natuurlijke bio actieve stoffen wereldwijd. Manuka Health is trots dat ze deze unieke producten aan kan bieden. De mensen binnen het bedrijf voelen het als een privilege om in de prachtige en unieke natuur en leefomgeving van Nieuw Zeeland te mogen wonen en werken. Een duurzame bedrijfsvoering dan ook niet meer dan logisch. Van bijenhouden, oogsten tot de productie. Manuka Health streeft continue naar een minimale impact op de natuur.

Tijdens het productie proces van de honing worden geen chemicalien gebruikt. Voor het reinigen van de werkruimte en apparatuur wordt alleen heet water gebruikt. Agressieve chemische reinigers zijn uit den boze. Manuka Health gebruikt een gesloten heet water systeem voor maximale water recycling. Waar mogelijk worden materialen hergebruikt bij de productie, in de opslagruimte of kantoorruimtes.  

Manuka Health heeft in 2011 van de "Balance Farm Environment Awards', "the Massey University Discovery Award" gewonnen. Als erkenning voor de het opnieuw ontdekken en implementeren van economische en ecologisch duurzame landbouwsystemen. 

In de Te Awamutu community waar Manuka Health deel van uitmaakt werkt het bedrijf samen met Enrich+ dat o.a. mensen met een beperking helpt een passende werkomgeving te vinden. Wat heeft geleid tot een aantal vaste en flexibele banen en succesvolle stages. 

Wat maakt de Manuka Health producten bijzonder?
De wetenschappelijke onderbouwing van de werking van haar producten en continue research maakt Manuka Health een uniek bedrijf. Manuka Health is een pionier op haar gebied. Als eerste bedrijf ter wereld heeft ze een robuust, wetenschappelijk onderbouwd certificeringssysteem ontwikkeld voor authentieke Nieuw Zeelandse Manuka honing. Op basis van het gehalte bioactieve methylglyoxal in de honing. 

Manuka Health’s BIO New Zealand Propolis™ is de eerste propolis ter wereld met gecertificeerde gehaltes aan bio actieve stoffen. Ook op dit gebied is Manuka Health een pionier. In nauwe samenwerking met leidende wetenschappers in Nieuw Zeeland en daarbuiten heeft ze een methodiek ontwikkeld om de heilzame bestanddelen van BIO New Zealand Propolis™ te extraheren en te meten.

Meer weten? Bekijk het filmpje over MGO.

Gebruikt door
Manuka honing wordt gebruikt door o.a. opera zangeres Katharine Jenkins (drinkt het voor behoud van haar stem), model Lizzy Jagger (lipbalm), actrice Scarlett Johansson (facials om haar gezicht te reinigen)

Meer over Manuka Health
Wil je meer weten over wetenschappelijk onderzoek naar de kwaliteiten van Manuka honing? Lees verder.

Overige interessante feiten
Van Wikipedia een foto van de Manuka bloem met een inheemse bij. In de pers

 

Producten