Facts & Figures
  • Bestaat sinds: 2007
  • Komt uit: India & Frankrijk
  • Oprichter: Shyam A.

Indus Valley

Een 100% natuurlijke haarkleuring. Volgens Auyrvedische formule. Grijsdekkend (afhankelijk van de tint kleuring en het percentage grijze haren). Makkelijk aan te brengen. Zonder schadelijke chemicaliën die in de meeste haarkleuring zitten. Dus geen ammonia, waterstofperoxide, parabenen, resorcinol, pPD of afgeleiden, (zware) metalen, synthetische geur- of kleurstoffen. Maar gecertificeerd biologische of wild geplukte kruiden uit India. Geschikt voor gebruik bij zwangerschap. En bij gezondheids - of hoofdhuid klachten als irritatie, jeuk, roos, eczeem.

Hoe biologisch/puur is de lijn?
Heel puur. Alle planten en kruiden in de haarkleuringen zijn biologisch gecertificeerd of uit de ongerepte Indiase natuur. Biologisch afbreekbaar. Milieuvriendelijk. Zo zuiver dat de producten gebruikt kunnen worden tijdens de zwangerschap (bij een gezonde baby). Geschikt is bij hoofdhuid irritatie, jeuk, psoriasis, eczeem, roos of andere gezondheidsklachten.

Wat maakt de Indus Valley Botanical haarkleuring zo bijzonder?
Het feit dat deze 100% natuurlijk is, niet alleen uit henna bestaat, maar uit een mix van kruiden en planten. Allen biologisch gecertificeerd of  uit de ongerepte Indiase natuur. Een kleuring die werkt en (ook) makkelijke thuis gebruikt kan worden. En een goede grijsdekking geeft (afhankelijk van % grijs en de Indus Valley tint). De receptuur is ontwikkeld vanuit eeuwenoude (Auyrvedische) kennis en traditie. De kleuring kleurt het haar niet alleen, maar verzorgt het ook. 

Meer over Indus Valley Botanical
De haarkleuring is verkrijgbaar in 12 tinten. En een neutrale tint, die puur dient als haarkuur. De bruine kleuring geeft een goede grijsdekking bij haar dat tot 50% grijs is. De zwarte kleuring ook bij haar dat meer dan 50% grijs is.

Wat zijn overeenkomsten/verschillen met Colour Me Organic natuurlijke haarkleuring?

  • Beide zijn biologisch gecertificeerd. Door in de USA en Europa bekende certificeringsinstanties: USDA en Ecocert. En gebruiken biologisch gecertificeerde planten en kruiden. En kruiden uit de ongerepte Indiase natuur.
  • De werkwijze voor beide kleuringen is vergelijkbaar. Heb je geen voorkeur voor een van de merken? Probeer dan beide uit en kijk welke het best bij jouw haar past. Het kleurresultaat van bijvoorbeeld licht bruin van beide merken kan verschillend zijn. Omdat ieder merk haar eigen planten- en kruidenmix gebruikt. 
  • Indus Valley botanical bevat 2 sachets a 60gr (60 gr is voldoende voor middellang haar - schouderlengte).  Colour Me Organic bevat een sachet met 100 gr kleuring (voldoende voor lang haar).
  • In de verpakking van beide merken zitten naast kleuring handschoenen, een aanbreng kwast en een douchekapje om het geverfde haar af te dekken. 

Overige interessante feiten
De naam Indus Valley is een eerbetoon aan Ayurveda - de wetenschap van het leven. Circa 5000 jaar geleden ontstaan in een van de oudste beschavingen ter wereld: Indus Valley. Gevestigd in het noord westen van India. 

Ayurveda is een woord uit het Sanskrit. Afgeleid van twee basisbegrippen:  ayur, dat leven of levensduur betekent. En verda dat kennis betekent. Indiase (Auyrvedische) geneeskunde heeft een lange geschiedenis. En wordt door veel geleerden beschouwd als de oudste helende wetenschap en het oudste georganiseerde medische systeem. 

Ingredienten

Alle producten →

Producten

Haarkleuring (4 kleuren, 2 x 60 gr)Haarkleuring (4 kleuren, 2 x 60 gr)

Indus Valley

Haarkleuring (4 kleuren, 2 x 60 gr)

€5 €24.95