Facts & Figures
  • Bestaat sinds: 2010
  • Komt uit: Australie
  • Oprichter: Sonya Driver

Eco by Sonya - Eco Tan

Nadat bij haar zusje van dertig huidkanker was geconstateerd, zocht Sonya naar zelf bruin producten voor haar en haar zus om bruin te worden zonder zon. Toen ze zich in de ingredienten van verschillende producten verdiepte, schrok ze. Dit wilde ze niet op haar, en zeker niet op de huid van haar zus smeren!

Sonya kocht samples cacao, bloemen essences, kamille en meer natuurlijke en biologische ingredienten en ging zelf aan de slag. De basis van EcoTan was gelegd. 

Samen met een team van experts slaagde Sonya er in een natuurlijke, biologische lijn zelf bruin producten te ontwikkelen. Haar belofte: 'Of je nu langzaam of snel een zelf bruin tint wilt, een hele lichte of donkerder huid hebt, EcoTan belooft je de mooiste, natuurlijke bruine kleur te geven, zonder gebruik van (verborgen) schadelijke ingredienten in haar producten!'In 2011 kreeg Eco Tan als eerste en enige producent van zelfbruin producten een biologische certificering van de Australische 'Organic Food Chain' organisatie die valt onder de Australische overheid. In de jaren hierna volgden vele beauty awards! Naast eco tan producten is de lijn inmiddels uitgebreid met body- en face care producten.

Hoe puur is de lijn?
Heel puur! Eco Tan gebruikt alleen biologische gecertificeerde ingredienten en ingredienten uit de ongerepte natuur - zoals Himalaya zout, avocado, kokosnoot, cacao, aloe vera en macademia olie. Geen synthetische ingredienten, dus ook geen synthetische conserveringsmiddelen. De meeste biologische keurmerken staan nog 5% synthetische conservering toe. Eco Tan gaat een stapje verder! En geen PEG's, synthetische geur- of kleurstoffen, petrochemische ingredienten, propylene glycol of phenoxy ethanol. De lijn is dierproefvrij.

Wat maakt de Eco Tan producten bijzonder?
Het feit dat Sonya een pionier is op haar gebied en geen concessies zal doen aan haar belofte van puurheid qua ingredienten. Eco Tan is voor zover onze kennis strekt, de eerste 100% pure, vegan self tanning lijn wereldwijd. Met producten die relatief snel werken. Door je huid zelf te laten bruinen. Dus geen huid die afgeeft! Dat de producten bijzonder & geliefd zijn blijkt wel aan alle awards!

Meer over Sonya Driver
Sonya Driver met gezinZe had net haar goed betaalde baan als stewardess bij een internationale airline opgezegd om het droomhuis te bouwen op het stuk grond aan zee, dat ze samen met haar echtgenoot had gekocht. Toen haar echtgenoot besloot niet verder met haar te willen. Zo was ze plots alleenstaande moeder van twee kinderen, zonder baan. Met een zus bij wie kwaadaardige huidkanker was geconstateerd.

Om haar 'leed' in perspectief te zetten ging ze twee weken vrijwilligerswerk doen in Oost Timor, waar mensen helemaal 'niets' hebben. Ze voedde arme kinderen,  waste de haren van vrouwen die dit nog nooit hadden gedaan en gaf zieke mensen troost. En kwam vastbesloten terug, om haar leven een positieve wending te geven. En haar zus te steunen in haar strijd tegen kanker. Wat niet veel later resulteerde in de start van Eco Tan.

Overige interessante feiten
'To whom much is given, much is expected'. Eco Tan geeft graag terug door goede doelen te helpen waar ze in gelooft. Zoals de Fred Hollows foundation - stop onnodige blindheid en microkrediet organisatie Good Return