Dr. Hauschka Mondverzorging

Dr. Hauschka mondverzorging biedt meer dan reguliere mondverzorgingsproducten. De natuurzuivere verzorging beschermt en harmoniseert. Ze helpt de mond en het gebit gezond te houden. Plantextracten worden geselecteerd op zowel hun medische als holistische werking. En komen zoveel mogelijk van planten uit de eigen biologisch-dynamische tuin, van gecontroleerd biologische teelt of uit beschermde natuurgebieden. Alle producten zijn ontwikkeld samen met tandartsen. 

BDIH

Tanden weetjes

  • Tanden spelen een belangrijke rol in het lichaam. Het kauwen en fijnmalen van eten zorgt voor een goede spijsvertering. Gezonde tanden zijn daarom belangrijk voor een goede gezondheid.
  • Tanden zeggen niet alleen iets over onze vitaliteit, maar ook over onze innerlijke ontwikkeling. Wanneer een kind begint met de tandwisseling is de eerste stap gezet naar volwassenheid.
  • Al duizenden jaren is bij veel culturen bekend dat een gezonde mondflora essentieel is voor het welzijn van de mens. Uit een oude, Indische wetstekst uit 600 voor Christus, blijkt dat er mondwater en takjes van de neemboom worden gebruikt om de tanden te reinigen. 
  • Tanden zijn kleine wonders. Het glazuur waarmee de tanden worden beschermd is de hardste substantie in het menselijk lichaam. Door de afzetting van mineralen als calcium, fosfaat, magnesium en natrium is het zelfs zó sterk dat het staal kan inkerven. Echter, door het voortdurende gebruik is het tandglazuur aan slijtage onderhevig. 
  • We gebruiken het kauwoppervlak van de tanden ongeveer duizend keer per dag. 
  • Een tand is verankerd in de kaak door de wortel en het bindweefsel op een manier dat het een beetje mee kan geven bij extreme druk. 
  • De tanden zijn omgeven door het tandvlees dat zorgt voor de bescherming van de gevoelige tandhals.
  • Bacteriën die tandplak vormen gedijen het beste in een zure omgeving. Door zuurvormende voeding als suiker, tarwebloem en vlees te verminderen, vermijd je dat de basis PH-waarde van het speeksel omlaag gaat. Wat de gezondheid van je tanden bevordert.

Producten