Facts & Figures
  • Bestaat sinds: 1996
  • Komt uit: USA
  • Oprichter: dr Alkaitis

Dr. AlkaitisdrAlkaitisIf you can't eat it, don't put it on your skin'. Dr. Alkaitis visie is dat een gezonde, mooie huid alleen gerealiseerd kan worden door de huid te voeden met de beste, meest pure 'raw' huidverzorging. Alle producten zijn dan ook zo zuiver dat ze eetbaar zijn. Hand vervaardigd. Nooit verhit boven lichaamstemperatuur. Zodat de therapeutische eigenschappen van ingredienten intact blijven. Alle ingredienten zijn 'raw', biologisch gecertificeerd, biologisch dynamisch of uit de ongerepte natuur. Zonder chemische, synthetische, genetisch gemanipuleerde of zelfs van planten afgeleide ingredienten. Niet op dieren getest. De producten zijn geschikt voor alle huidtypen. Inclusief acne huid, rosacea, gevoelige, beschadigde en rijpere huid. De dr Alkaitis producten zijn actieve producten. 


dr Alkaitis dochter Trish vertelt het verhaal achter de dr Alkaitis lijn:  

Hoe biologisch is het merk?
Alle ingredienten zijn biologisch gecertificeerd, biologisch dynamisch of op duurzame wijze uit de ongerepte natuur gehaald. En worden vooraf streng gecontroleerd op hun therapeutische eigenschappen. Hoe puur de ingredienten ook zijn, de productlijn zelf heeft (bewust) geen biologisch keurmerk. Omdat de keurmerken volgens dr Alkaitis niet streng genoeg zijn. Biologische huidverzorging mag volgens de keurmerken nog 5% synthetische conserveringsmiddelen bevatten. De dr Alkaitis producten zijn helemaal zonder! dr Alkaitis gaat heel ver in zijn zoektocht naar echt pure ingredienten. Bijvoorbeeld zeewier wordt met een kano uit een afgelegen schoon zeegebied gehaald. En een deel van de ingrediënten komt diep uit de ongerepte jungle!

Wat maakt de dr Alkaitis producten bijzonder?
Wereldwijd zijn er maar een paar merken die er in geslaagd zijn een effectieve, biologische huidverzorgingslijn neer te zetten zonder enig synthetisch conserveermiddel of ander synthetisch ingredient. dr Alkaitis is er een van. Ieder ingredient in een dr Alkaitis product heeft een functie voor de huid! De dr Alkaitis producten werken op een holistische wijze aan een gezonde en stralende huid. De meeste biologische merken bevatten van planten afgeleide ingredienten (derivates). dr Alkaitis niet! De ingredienten worden gebruikt in hun meest pure vorm of als fermentaat. Het Universal Mask bijvoorbeeld bevat zeewieren, tarwegras en een complex van 14 groenten! dr Alkaitis is alleen tevreden met de allerpuurste en meest werkzame product kwaliteit.

Dr. Alkaitis gebruikt in plaats van water biologische aloe vera gel in zijn producten. Water heeft volgens dr.Alkaitis geen enkele toegevoegde waarde voor de huid. Aloe vera gel wel!

Gebruikt door
Topmodel Giselle Bundchen en popster Lenny Gravitz zijn een paar van de fans van dr. Alkaitis producten.

Meer over dr Alkaitis
De visie van dr. Alkaitis is niet die van de eerste de beste. Dr. Alkaitis heeft een Phd in fysische scheikunde, een bachelor in scheikunde & chemische ingenieurstechnieken en is tevens opgeleid in moleculaire biologie, ethnofarmacologie en farmacognosie. Hij heeft onderzoek gedaan met vier Nobelprijs winnaars. dr Alkaitis heeft zijn wetenschappelijke achtergrond gecombineerd met zijn passie voor planten om de voor hem meest pure, huidverzorgingslijn mogelijk te creeeren. Een perfecte blend van moderne wetenschap en moeder natuur.

Overige interessante feiten
dr Alkaitis heeft zijn lijn ontwikkeld in een lab in Nederland! Waar hij in alle rust kon werken aan de lijn die hij voor ogen had. De werkzaamheid van de producten is heel specifiek. Ze past zich aan aan de individuele behoefte van je huid. De dr Alkaitis lijn is compact, maar desondanks zeer compleet voor de verzorging van je gelaat.

In de pers

Producten