Facts & Figures
  • Bestaat sinds: 2016
  • Komt uit: Nederland
  • Oprichter: Boy Stein

Abloom Skincare

Abloom  is biologisch, vegan, dierproefvrij en 'Slow Skincare'. In een delicaat ambachtelijk proces van 3 maanden worden de producten vervaardigd. De hoogste kwaliteit, biologische ingredienten en ingredienten uit de ongerepte natuur worden getransformeerd tot zeer krachtige huidverzorgingsproducten. Ieder single ingredient in een product, doet wat voor je huid!

Het proces start met de zorgvuldige selectie van bloemen, kruiden, algen en planten, bekend om hun helende en voedende botanische werking.  Deze worden tot drie keer toe koud geperst. Om zo de werkzame stoffen vrij te maken. 

Extracten worden nooit verhit boven lichaamstemperatuur, om de natuurlijke kracht en werkzaamheid van de 'raw' ingredienten te behouden. De enige manier om er zeker van te zijn dat  ieder laatste beetje van de magie van de natuur 'gevangen' wordt in de Abloom producten.  Enjoy!

Hoe biologisch is de lijn?

Zeer biologisch. Alle ingredienten zijn biologisch of biologisch dynamisch gecertificeerd of komen uit de ongerepte natuur. Ze zijn 'foodgrade' - dat wil zeggen dat ze aan dezelfde strenge eisen voldoen als waar biologische levensmiddelen aan moeten voldoen. De lijn is vegan en uiteraard dierproefvrij.

Hoe puur de ingredienten ook zijn, Abloom heeft bewust geen biologisch keurmerk, omdat ze de keurmerken niet streng genoeg vindt Een product met een biologisch keurmerk mag nog 5% synthetische conservering gebruiken. Abloom gebruikt deze niet! Maar weet toch houdbare en effectieve producten te maken, Dat kunnen maar weinig producenten!

Hoe lokaal is Abloom?

De Abloom producten worden in Nederland geproduceerd. In Zeeland teelt de Abloom's partnerboerderij onder andere biologische Calendula, Echinacea en Lavendel voor Abloom. Binnenkort ook de zeewieren. 

Wat maakt de ABloom producten bijzonder?

  • Het feit dat zonder synthetische conservering of ander synthetisch ingredient toch houdbare en effectieve verzorgings producten gemaakt kunnen worden.
  • Ook bijzonder is dat geen 'derivaten' oftewel afgeleide ingredienten worden gebruikt.  Waarbij in een chemisch proces natuurlijke ingredienten worden omgevormd tot een nieuw ingredient. (Alleen de SPF producten bevatten afgeleiden)
  • Alle ingredienten worden geselecteerd om hun medicinale of therapeutische werking en in hun meest pure vorm of als fermentaat gebruikt (een eeuwenoude methode van conservering en versterken van de geneeskrachtige eigenschappen van een plant)
  • Alle producten zijn zeer hoog geconcentreerd qua werkstoffen en bevatten geen water. Een klein beetje per keer is voldoende.
  • In plaats van water wordt biologische Aloe Vera gel gebruikt. Water in een verzorgingsproduct doet niet veel voor de huid. Aloe vera gel wel!
  • De lijn is compact, maar compleet. Ieder product bevat een hoog gehalte aan verschillende werkstoffen. Je huid pikt eruit wat het op dat moment het meest nodig heeft. 

Bekende fans

Internationaal model Gigi Mae Ringel (Vogue, Elle, Grazia): "I love how Abloom combines all kinds of mother natures gifts in their products. The purifying cleanser leaves my skin so clean, and my favourite is the day/night cream with the treatment oil combined to end my daily skincare routine. Keeping it simple. Just like the products themselves."

Meer over Abloom

De oprichter van Abloom heeft 10 jaar lang de producten van dr Alkaitis voor buiten de USA geproduceerd en gedistribueerd. dr Alkaitis heeft ooit in zijn lab de dr Alkaitis lijn ontwikkeld. Nadat dr Alkaitis zijn focus naar de USA heeft gelegd, is buiten de USA Abloom als opvolger gekomen. 

Overige interessante feiten

Abloom is een merk van Nederlandse bodem. Maar wordt verkocht in diverse landen buiten Nederland.